Genesis deschide șampania. Coreenii au comercializat 1 milion de mașini

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 20.09.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Coreenii de la Genesis au atins borna de 1 milion de mașini comercializate la nivel global. În 2015, Genesis a devenit un brand de sine stătător.

Spre finalul anului 2015, Genesis a încetat să fie divizia de lux a celor de la Hyundai și a devenit un brand de sine stătător. Din câte se pare, a fost o decizie mai mult decât inspirată.

În ultimii ani, portofoliul Genesis a crescut și a ajuns să includă în prezent modele sedan, SUV-uri și chiar un model pur electric, adică GV60.

Acum circa 2 ani, Genesis a atins borna de 500.000 de vehicule comercializate la nivel global. Acum, constructorul sud-coreean a comercializat mașina cu numărul 1 milion, atingând așadar o bornă foarte importantă.

Totul s-a întâmplat în luna august, dar reprezentanții companiei nu au menționat care este mașina aniversară. Știm doar că din totalul de 1 milion, 690.177 de unități au ajuns pe piața locală, iar 225.000 de exemplare au fost comercializate în SUA.

Restul au fost împărțite pe diferitele piețe în care activează Genesis.

În ceea ce privește planurile de viitor ale companiei, în prezent se lucrează la viitorul GV80 facelift, iar conceptul GV80 Coupe este tot mai aproape de producția de serie.

Începând cu anul 2025, fiecare model nou care va purta emblema Genesis va fi pur electric.

via Motor1

Comentarii (3)

  • Si ei pur electrici?
    Si cu numar de Germania?
    Nu e de mirare ca VAG isi reduce productia.
    Hai baieti, ca voi astia cu BMW-uri importate nici nu ati auzit de Genesis.
    7 4
  • Vali… când vrei sa faci pe deșteptul (si pe bogatul) poți sa încerci la grădinița, deșii cam mare provocarea pentru tine si acolo.
    Bănuiesc ca ai tu Genesis, nu?
    De ce este obligatoriu si fundamental sa știm despre Genesis?
    PS Genesis se târăște si abia vând si ei ceva, adică au vândut un milion in aproape 8 ani de!!!
    Toate BMW-urile sunt importate si vor fi, încă nu este fabrica in RO.
    Sa nu uit… nu mi se par atractive Genesis VS concurenta, plus ca le produce Hyundai… si la fițe contează ;))
    5 6
  • Genesis mi se pare o marcă ok, interioarele îmi plac foarte mult, o decizie corectă din partea Hyundai, au crescut suficient cât să vină cu o marcă separată, pe modelul Lexus, Infiniti, Acura .

    Gizas, Vali alias Mike and whatever, VW își reduce producția față de cât si-au stabilit ei, dar vânzările sunt în creștere pe acest an, ghici ce, la Bmw la fel, nu te mai consuma așteptând falimentul lor, ain't gonna happen .
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru