Germania își reduce așteptările privind creșterea producției auto din 2021

de Paul Cosma
Luni, 05.07.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Industria auto din Germania și-a revizuit estimările privind creșterea producției auto în 2021, pe fondul pandemiei de coronavirus și a crizei globale de semiconductori.

Asociația Producătorilor Auto din Germania (VDA) preconizează o producție națională de 3.6 milioane de mașini în 2021, cu 400.000 de unități mai puțin decât la estimările anterioare. 

VDA spune că, în acest an, creșterea producției va fi de doar 3%, față de 13% cât anunțase inițial, după ce rezultatele din ultimele luni au fost “mult sub așteptări”. 

Producătorii auto au fost nevoiți să închidă temporar liniile de asamblare pe fondul cererii scăzute sau din cauza crizei globale de semiconductori. 

În prima jumătate din 2021, înmatriculările de mașini noi pe cea mai mare piață auto din Europa au crescut cu 15%, la 1.39 milioane de unități. 

Via Reuters

Comentarii (2)

  • Interesant e ca Tesla are record de vanzari, Volvo la fel, iar germanii scad. O fi oare din cauza ca s-au lamurit oamenii cu ce masini au de-a face? Mercedes lider la recall, Porsche Taycan probleme de soft, VW probleme cu ID3, ID4...
    4 7
  • @Muuuhai
    o germana chiar si stricata valoreaza mai mult decat o tesla sau chinezaria cealalta, am uitat cum ii zice.
    8 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru