Germania: Piaţa auto ar putea să scadă cu 6.5% în 2013

de Sebastian Toma
Joi, 22.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Asociaţia dealerilor şi mecanicilor auto din Germania estimează o scădere de 6.5% a pieţei auto din respectiva ţară în următorul an, bazându-se pe peviziunile analiştilor din domeniu.

Urmareste Automarket
Piaţa auto din Germania va înregistra o scădere de aproximativ 6.5 procente în 2013, anunţă Automotive News citând reprezentanţii ZDK. Acest acronim îi aparţine asociaţiei dealerilor şi reparatorilor autorizaţi de automobile din Germania, care consideră că piaţa auto germană va înregistra aproximativ 2.9 milioane de unităţi în 2013, o scădere considerabilă de la cele 3.1 milioane de unităţi previzionate pentru 2012.
O bună parte dintre cei care formează asociaţia ZDK din Germania este reprezentată de afaceri care depind de vânzarea şi servisarea automobilelor rulate, ceea ce înseamnă că nu sunt afectaţi imediat de această scădere, dar ar putea îngistra o scădere a numărului de clienţi.

Din ce în ce mai mulţi furnizori de piese auto încearcă să acopere o cotă cât mai mare a pieţei de piese aftermarket, iar bătălia este crâncenă, deoarece această piaţă are vânzări mai dese decât cea a automobilelor noi, iar părţile implicate pot obţine în timp venituri mai mari. Piaţa din Germania a rezistat cel mai bine la scăderea vânzărilor de automobile, pe când Spania, Italia şi Franţa marchează cele mai mari scăderi în materie de vânzări de automobile noi. Din păcate, orice schimbare la nivelul vânzărilor de automobile noi atrage după sine o creştere a preţului vehiculelor rulate şi îmbătrânirea parcului auto din ţara respectivă, deoarece şoferii sunt mai reticenţi la ideea vânzării unui automobil pe care îl deţin în condiţiile unei situaţii economice precare la nivel de continent.

Piaţa auto din Germania este cea mai importantă din Uniunea Europeană şi a scăzut cu 1.6% în perioada ianuarie – octombrie 2012.

Potrivit analiştilor de la R.L. Polk, piaţa auto din Europa se îndreaptă spre cel mai redus nivel al vânzărilor înregistrat în ultimii 20 de ani. Estimările oficiale anunţă că vânzările de pe piaţa din Europa de Vest vor cădea sub pragul de 12 milioane de unităţi în anul curent şi în anul următor, un nivel care nu a mai fost atins din 1993.

Via Automotivenews (înreg.)

Comentarii (1)

  • oare or fi tot "speciaisti" din aia ca astia cu criza economica,care nu stiu nici in zi de azi sigur ce i-a lovit si ce trebuie sa faca
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru