Ghosn confirmă că ar putea renunța la postul de CEO al Renault: "Vom separa responsabilitățile între branduri"

de Daniel Popescu
Joi, 18.01.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Carlos Ghosn a sugerat că ar putea renunța la postul de CEO al Renault, conform unor speculații lansate în decembrie, pentru a se ocupa de Alianța Renault - Nissan - Mitsubishi.

Publicația franceză Les Echos a dezvăluit în luna decembrie că Renault este în căutarea unui succesor pentru Carlos Ghosn în funcția de CEO, în condițiile în care mandatul său urmează să expire în luna mai a anului viitor. La vremea respectivă, oficialii Renault nu au confirmat informațiile, însă Ghosn a sugerat acum că ar putea fi o decizie bună să renunțe la responsabilitățile de CEO.

Decizia este justificată de intenția lui Ghosn de a se concentra pe dezvoltarea Alianței Renault - Nissan - Mitsubishi, în detrimentul atenției acordate pentru fiecare producător în parte. "Nu cred că putem continua așa. În termeni de guvernanță, veți vedea o evoluție către responsabilități separate pentru Renault, Nissan și Mitsubishi", a declarat el.

Chiar dacă va pierde postul de CEO, Ghosn va rămâne în continuare președintele constructorului francez. El a renunțat deja la postul de CEO al Nissan, astfel că o renunțare la funcția similară de la Renault ar fi naturală.

Les Echos afirma că oficialii Renault își doresc un succesor din cadrul companiei, iar printre posibilii candidați se numără Thierry Koska, actualul director comercial.

Pe de altă parte, statul francez, care deține 15% dintre acțiuni, ar fi de acord cu un succesor din afara companiei doar dacă acesta ar avea naționalitate franceză. În acest context, printre posibilii candidați se numără Didier Leroy, președintele Toyota Europa sau chiar Carlos Tavarez, fosta mână-dreapta a lui Ghosn care a plecat să conducă destinele Grupului PSA Peugeot-Citroen.

Obiectivul celor de la Renault este ca numele succesorului să fie decis până în luna februarie pentru că ulterior Adunarea Generală a acționarilor să valideze numele succesorului la întrunirea din 15 iunie.

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru