GM dă în judecată San Francisco pentru 121 de milioane de dolari

de Silvian Irimia
Vineri, 29.12.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
General Motors întră într-un nou proces cu orașul San Francisco. Compania consideră că a plătit prea mult în impozite în perioada 2016-2022 și cere o restituire de 121 de milioane de dolari.

General Motors dă în judecată San Francisco. În timp ce divizia sa Cruise se află deja într-un proces, cazul nu are nimic de-a face cu taxiurile robot autonome, care au fost interzise de pe străzile din San Francisco de către autorități din motive de siguranță.

Motivul pentru care GM este în proces cu San Francisco are de-a face cu impozitele. General Motors consideră că a plătit prea mult într-un interval de șapte ani și dorește o restituire de 108 milioane de dolari, plus 13 milioane de dolari în dobânzi și penalități pentru perioada 2016-2022.

Aici intervine divizia Cruise în disputa legală. GM susține că funcționarii fiscali au utilizat datele de salarizare ale Cruise pentru a calcula obligațiile fiscale, când, de fapt, Cruise este o entitate de afaceri separată de GM și generează puține vânzări în zona respectivă.

Aceștia susțin că afacerea de bază a GM nu angajează pe nimeni în oraș, nu are fabrici sau alte locații fizice în oraș și nu are filiale în oraș.

Gruparea vinde doar o cantitate mică de bunuri în zonă, în valoare de aproximativ 677.000 de dolari în 2022.

Procesul nu va contribui prea mult la aplanarea conflictului dintre General Motors și San Francisco. GM a fost nevoit să retragă taxiurile robot Cruise de pe șoselele din SUA în urma unui accident în San Francisco în septembrie, când o femeie a fost lovită de un astfel de vehicul.

Departamentul de Vehicule Motorizate al Californiei a suspendat permisele autonome ale Cruise după incident, iar GM a anunțat ulterior că va concedia 24% din forța de muncă a Cruise, lăsând 900 de oameni fără locuri de muncă.

Comentarii (1)

  • Nu e prima oara cand corporatiile strang de oua institutiile financiare are statului. Pe de alta parte si statul taxeaza de rupe tot ce prinde, si doar aia care fac gura mai primesc ceva inapoi. Pe drept sau nu.
    Intre timp, omul de rand e jupuit la piele, nu stie, n-are timp si nici bani sa umble pe la fisc cu caciula in mana. Perdantii sunt tot saracii si clasa medie.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru