GM lucrează la un sistem de detectare a pietonilor prin Wi-Fi

de Sebastian Toma
Luni, 30.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
General Motors va folosi tehnologia Wi-Fi pentru a detecta pietonii în condiţii de vizibilitate scăzută.

General Motors a anunţat dezvoltarea unei noi tehnologii de prevenire a accidentelor cu pietonii. Aceasta vizează accidentele care au loc în condiţii de vizibilitate scăzută şi se bazează pe tehnologia Wi-Fi folosită de smartphone-uri. Folosind sistemul de comunicare peer-to-peer al dispozitivelor echipate cu Wi-Fi, modelele GM care vor fi echipate cu această tehnologie vor putea detecta celelalte dispozitive de acest gen de pe şosea şi vor avertiza şoferul de existenţa unui pericol iminent pe şosea.

Constructorul american ia în considerare dezvoltarea unei aplicaţii de smartphone pentru pietoni, care să emită semnal Wi-Fi atunci când pietonul este în apropierea unui drum, care ar ajuta sistemul să-l detecteze mai uşor. Ceilalţi constructori au preferat să folosească sisteme de îmbunătăţire a vizibilităţii bazate pe infraroşu, subliniind siluetele umane graţie semnăturii termale a acestora. Pentru moment, sistemul de sporire a vizibilităţii cu infraroşu este disponibil doar pe automobilele premium, în timp ce constructorii de volum au încercat să introducă la rândul lor sisteme care previn impactul frontal la viteze reduse, fie cu automobile sau cu pietoni.

Wi-Fi Direct este denumirea temporară a sistemului dezvoltat de cei de la General Motors. Sistemul are potenţialul de a deveni parte integrantă a tehnologiilor de asistenţă a şoferului oferite în portofoliul General Motors, constructorul integrând deja mai multe funcţii care implică un smartphone.

Pe piaţa din Statele Unite ale Americii, GM oferă sistemul OnStar, care permite blocarea maşinii în cazul furtului, apelarea automată a serviciilor de urgenţă în caz de accident şi multe alte servicii conexe.

Via GeneralMotors

Comentarii (2)

  • Mult mai sigur mi se pare sistemul BMW cu camere IR care identifica oamenii si animalele si te avertizeaza de prezenta lor in calea masinii. Este independent de pieton si identifica orice animal, caci toate corpurile emana IR.

    Mi se pare stupid sa cumperi o aplicatie pentru telefon ca sa nu te calce masina.
    9 0
  • Încă o dată persiflez tentativa umană ridicolă de a evita inevitabilul…Mulţi par să nu priceapă un adevăr elementar: tehnologia, oricât ar ajunge de avansată, se poate cununa cu hazardul tocmai când ţi-e lumea mai dragă şi când te încrezi mai straşnic în dânsa…Tipic americanilor: în Renaissance Center se vehiculează multă ştiinţă, dar şi stupiditate pe măsură, într-o coabitare ideală! Concret: ei vor să-şi ajute clienţii să prevină pericolele în trafic, dar nu sunt în stare să prevadă cel mai mare pericol pentru ei înşişi, care îi vizează direct, venind de peste Ocean şi crescând precum o cocă uitată la dospit, identificându-se cu o corporaţie care, atunci când va dori să pună laba autoritar pe piaţa americană, îi va aborda frontal şi brutal pe căpcăunii din GM: “Ori ne puneţi la dispoziţie toată baza voastră materială şi logistică imensă, ca să producem direct la botul calului, ori veţi dispărea din istorie!”…Care ar fi soluţia cea mai indicată pentru viitorul GM? Să lase rahaturile astea high-tech, fiindcă n-are şanse să se compare cu Volvo şi nici măcar cu Saab la ingeniozitate şi tenacitate, şi să se ocupe mai îndeaproape de carcasele şi performanţele lui Opel-Chewoo, căci n-are de înfruntat numai ofensiva concentrată a lui VAG, ci şi ascensiunea spectaculoasă a lui Hyundai Group. Concurenţa nu prea umblă cu sisteme de detectare sau mai ştiu eu ce, dar reuşeşte să-şi vândă ciurucurile într-un ritm comparabil cu al unei ţigănci care vinde seminţe pe stadion.
    0 8

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru