Great Wall confirmă: “Discutăm cu BMW despre producția Mini în China”

de Petre Barac, Foto: Mini
Sambata, 14.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Great Wall a confirmat discuțiile cu BMW privind producția brandului Mini pe piața din China.

În urmă cu două zile, au apărut informații despre o posibilă negociere între BMW și Great Wall pentru ca MINI să ajungă să fie produs și pe piața chineză.

Acum, cei de la Great Wall au confirmat oficial informațiile și au spus că discuțiile cu cei de la BMW au început încă de acum un an și jumătate. Cu toate acestea, negocierile sunt încă în faza preliminară. Cele două companii nu au semnat nicio înțelegere privind un joint venture în China.

Prin externalizarea producției Mini în China către Great Wall, BMW își poate reduce din costuri în condițiile în care constructorii auto se concentrează pe mașinile electrice, iar guvernele din toată lumea vor să reducă poluarea cauzată de combustibilii fosili.

După semnarea contractului dintre BMW și Great Wall, brandul Mini va fi produs pentru prima dată în afara Europei. În prezent, micuțele mașini britanice sunt fabricate în Anglia și Olanda.

Via Autonews

Comentarii (1)

  • Se face si mini chinezesc ca volvo ,va fi o .... de masina
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru