Grecia: Un taximetrist a depăşit 1.000.000 kilometri cu un Mercedes-Benz E270 CDI din 2003

de Sebastian Toma
Joi, 02.08.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
George Vassilakis, un taximetrist din Grecia, a reuşit să parcurgă peste un milion de kilometri la bordul unui singur automobil, un Mercedes-Benz E270 CDI din 2003, care nu a avut nevoie de alt motor sau de altă transmisie.

George Vassilakis, un taximetrist grec, deţine un record mondial neoficial – cei mai mulţi kilometri parcurşi la bordul unui Mercedes-Benz E-Klasse W211. Vorbim de generaţia precedentă a lui E-Klasse, condusă de taximetristul din Grecia pentru mai bine de un milion de kilometri din 2003 până în prezent. Realizarea grecului nu-i o premieră mondială nici pentru Mercedes-Benz şi nici pentru E-Klasse, ci doar pentru această generaţie a lui E-Klasse. Vassilakis este al doilea taximetrist din Grecia care trece de un milion de kilometri cu un Mercedes-Benz, primul reuşind să parcurgă 4.6 milioane de kilometri cu un Mercedes-Benz W115 240d.

Spre deosebire de Sachinidis, Vassilakis nu a schimbat motorul sau transmisia maşinii sale în cei nouă ani de folosinţă. Spre comparaţie, Sachinidis şi-a cumpărat maşina din Germania în 1981, cu 220.000 kilometri la bord, după care a introdus-o în lumea taximetriei din Grecia, program 24 de ore din 24 cu doi şoferi, derulat până în iulie 2004.În această perioadă, Sachinidis a folosit prin rotaţie motorul original şi două motoare de rezervă, care erau schimbate între ele şi reparate, totalizând 11 schimbări ale motorului.

Esential 9 ani de folosinţă zilincă în regim de taxi i-au fost suficienţi lui George Vassilakis să parcurgă un milion de kilometri alături de Mercedes-Benz E270 CDI.
Recordul lui Sachinidis a fost răsplătit cu un Mercedes-Benz C200 CDI în schimbul vechiului său W115 200d.
Din păcate pentru Vassilakis, kilometrajull maşinii sale s-a defectat după ce a trecut de 999.999 kilometri, da r acesta estimează că a parcurs deja 1.030.000 kilometri. Cei de la Mercedes-Benz trebuie să-i verifice apoi veridicitatea kilometrajului, în vederea acordării unui premiu pentru reuşita sa. De-a lungul milionului de kilometri parcurs alături de Mercedesul său, Vassilakis a schimbat doar consumabilele, intercoolerul, ambreiajul şi o diuză de la interiorul turbocompresorului.

Via Leftlane

Comentarii (25)

  • Bravo lui dar asta nu inseamna ca toate sunt la fel.
    60 13
  • @Durigu_....Cu toata stima....Ca bine zici.Eu nu inteleg ce vor cei de la Mercedes sa demonstreze.Este o imagine de marketing asta,pentru ale creste profiturile.Acum sa observe si ceilalti cat pot fi de egoisti nemtii.Japonezii niciodata nu se dau mari cu propriiile lor creatii chiar daca sunt foarte bune si au motoare foarte fiabile.
    22 62
  • @Mafia asa este.De exemplu am un amic taximetrist care conduce un Logan.Are mai mult de 1 milion km dar nu a aparut in nici un reportaj.Si sunt convins ca nu este el singurul.Cu stima pentru tine domnule!
    40 24
  • normal, joponezii nu se lauda niciodata cu fiabilitatea masinilor - numa nemtii astia isi lauda masinile si cum reuseste cate unu sa faca milionul de km ii da un premiu ... probabil nu sunt asa multi asa ca isi permit sa dea premii.
    26 25
  • @mafia ... salut, stai linistit ca si aia se falesc in felul lor. am vazut nu demult un articol despre o honda accord ce a facut 1.000.000 mile in sua ..... dar tipul am impresia ca era mecanic la un dealer honda. in articol nu specificau prea multe date despre masina .... cit de motoarele japoneze .... sint bune dar nu cred ca sint asa de durabile in timp ..... hondele cam "sug" ulei .... stiu un amic ca la 280.000 km adauga ulei la greu, nu mai schimba uleiul ci doar adauga .... asta e .... o masina nu prea ajunge la 500.000 un utilizator normal se debaraseaza de masina ca dupa 150.000-200.000 km ca dup-aia mai cere si altele (rulmenti/suspensii/directie/electrice, etc) chiar daca motorul ar duce inca.
    21 9
  • Stefan
    Acum poate sa-l dea inapoi la 136000 si sa-l vanda in Romania ca "impecabil, extra full".
    104 0
  • deatjp
    Spunem ca masinile japoneze sunt fiabile, probabil, dar as avea o intrebare, "cate sunt pe strada in comparatie cu cele germane?".
    In momentul in care sunt intr-o egala masura cu cele germane pe drumurile noastre ne vom da seama cat sunt de fiabile (desi as vrea sa detin o japoneza - doar sa fac diferenta).
    In timp ce nemtii exceleaza la motoare diesel, japonezii prefera benzina; oare de ce?
    Am vazut si celebra Toyota Hylux cu disc de ambreiaj defect in primii 30000km - deci?
    24 10
  • Nu cunosc f multi posesori de masini japoneze dar nu imi amintesc sa aiba f. multi km la bord.
    Testati pe site-uri de vanzari auto sa vedeti cam la cati km la bord ajung chiar si cele mai vechi auto, va spun eu nu f. multi... spre deosebire de cele nemtesti.
    16 8
  • @deatjp: In Romania nu o sa vezi niciodata atatea japoneze dintr-o simpla cauza pe care alt user de sub tine "cu ochelari de cal" o descrie. Romanii nu stiu decat masini nemtesti...aia e cea mai tare masina.

    P.S : Sa fie si TDI daca se poate ca atunci e perfect :)
    26 17
  • Am fost in Cipru cu un Taxi Mercede tot clasa E care avea peste 1 mil. km, deci cel din Grecia nu ar fi chiar primul ....
    18 0
  • @ Mafia
    Inca un recal masiv pentru Toyota & Lexus ( http://www.autoblog.com/2012/08/01/toyota-recalling-778-000-rav4-hs-250h-units-for-loose-suspensio/ ) . Enjoy !
    17 8
  • Se stie ca Mercedes se foloseste des ca taxi-uri in afara, nu doar in Grecia, in marile capitale sunt o prezenta vizibila, deci numarul mare de kilometri nu are cum sa fie o raritate, doar pt cei care cred ca doar japonezele pot ajunge la astfel de cifre.
    16 4
  • Million Mile Joe honored with 2012 Honda Accord and parade :

    http://www.torquenews.com/1070/million-mile-joe-honored-2012-honda-accord-and-parade
    5 6
  • TaxiDES ! :)
    0 0
  • sunt multe masini care depasesc 1 mil, ca exemplu imi aduc aminte:
    volvo: http://www.autoblog.com/2007/10/26/man-with-2-6-million-mile-volvo-p1800-aims-for-3-million/


    Saabs: http://www.autoblog.com/2006/12/06/saab-900-passes-one-million-mile-mark/

    Dodge ram: http://www.autoblog.com/2006/04/03/chrysler-ceo-calls-owner-of-million-mile-dodge-ram/

    ford focus: http://news.infocar.ua/ford_focus_vypushchennyy_v_1999_probejal_1_million_kilometrov_52361.html

    Mercury Comet: http://carakoom.com/Natusik/blog/1112/

    cel mai impresionat am ramas dupa ce am citit despre o ambulanta rusa care a depasit 1 mil de km fara sa schimba motorul, prin sate, paduri si drumuri de tara, nu am mai gasit stirea, si din care tin minte parca printr-un sat de munte in romania era ambulanta aia.

    Deci se poate, eu cred ca depinde totul de sorfer si de cum isi ingrijeste masina
    19 0
  • @deatjp si "oare" - eu am un mitsubishi de 250k si un mercedes de 70k ... consumabile si atat - deci "fiabile" (depinde totusi ce intelegi prin consumabile, mai ales cand este vorba de o masina de 250k)
    4 5
  • Ideea acestei stiri nu e ca cineva a reusit sa depaseasca 1 000 000 de km, ci faptul ca a reusit cu o masina care are transmisia si motorul originale. Ori asta de obicei e cam greu.
    Mai tineti cont si de faptul ca Clasa E are foarte multa electronica in ea. Una e sa reusesti asta cu un Logan, cum a zis cineva mai sus (masina construita sa fie simpla si fiabila) si alta cu o masina foarte complexa dpdv tehnologic precum un Clasa E.
    25 2
  • SI IN SAVENI ESTE UN TAXIMETRIST ARE UN LOGAN CU CARE ARE 500.000 KM IN PATRU ANI
    7 4
  • @unckle
    Copilule....invata mai intai sa scrii si pe urma sa trimiti opinia .Esti stangaci?
    4 12
  • Stați să avem și noi un Logan cu 1 milion de kilometri și le dăm peste bot la nemți. :)
    1 8
  • patent
    pffffffffff vecinul meu e taximetrist si are un amarat de logan de 1.4 mpi si are 1 mil si ceva de chilometrii!!!cand faceti un reportaj aaaaa??????sau numai mercedes merita?????!!!!!
    5 7
  • patent
    """ kilometri"" scuze ..dar chiar ma sictirise reportajul
    1 6
  • fiabilitatea nu se masoara asa pt ca sunt multi factori, unii deja enuntati, care influenteaza numarul de masini care ajung la genul asta de kilometraj...
    ceea ce majoritatea celor care au comentat nu a priceput este ca e doar actiune de marketing :)
    4 7
  • cristi09
    @ STEFAN - Acum poate sa mai faca 100.000 de km si sa vinda masina ca si cum nu ar fi trecut de milion...)))
    2 0
  • Sall mhai nu zic ca nemtii se lauda cu masinile de exx am un golf 3 din 94 are 977.569 de mii de km la bordd fara sa segmentez motorul fara sa i fac nimica doar schimbul de ulei etc etc ce cerea masina cand trebuia sa o duc la servine un vecin are un golf 4 din 2001 are 788.956 de mii de km la bord sincer nu stiu ce sa zic nik el nu ia facun nimica ce sa zin acuma neamtul e tot neamt dal in colo ca stie el cum merge treaba.....
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru