Grupul Volkswagen va lansa lunar câte un model electric începând din 2019: gama de electrice va ajunge la 80 de modele în 2025

de Daniel Popescu
Marti, 13.03.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Volkswagen va lansa câte un model electric în fiecare lună începând din 2019, astfel că va ajunge la un portofoliu de 80 de modele electrice în 2025.

Grupul Volkswagen a organizat marți conferința anuală a companiei în care a prezentat rezultatele financiare pentru anul trecut, dar și planurile ambițioase pentru viitor.

Cea mai importantă veste este că Grupul Volkswagen va lansa câte un model electric în fiecare lună începând din anul 2019, astfel că până în 2025 gama va cuprinde deja circa 80 de modele electrice. Modelele vor fi lansate atât sub sigla Volkswagen, cât și sub brandul unor mărci precum Audi, Skoda, Seat și Porsche. "Practic, vom avea un nou vehicul electric în fiecare lună. Acesta este modul în care intenționăm să oferim cea mai mare flotă de mașini electrice din lume", a precizat Matthias Mueller, CEO-ul Grupului Volkswagen, în cadrul conferinței de presă.

În plus, până în 2030, fiecare dintre cele 300 de modele din cadrul Grupului va avea o versiune electrică, potrivit planurilor constructorului german.

Întrucât planurile sunt ambițioase, Grupul Volkswagen a anunțat că, până la finalul lui 2022, mașinile electrice vor fi construite în 16 uzine din întreaga lume. În plus, germanii au semnat deja contracte în valoare de 20 de miliarde de euro pentru bateriile pe care le vor utiliza aceste vehicule pentru piețele din Europa și China, în timp ce acorduri similare pentru piața din America de Nord vor fi semnate în curând.

Grupul Volkswagen va începe la finalul anului vânzarea modelului electric Audi e-tron, în timp ce brandul Volkswagen va lansa modelul electric ID în cursul anului 2019.

Via Volkswagen

Comentarii (9)

  • mda
    e deja inflatie de electrice pe strazi...anu trecut in toata irlanda de nord am vazut un singur nissan leaf..nu stiu poate imi scapa mie ceva,sau media traieste in world fantasy...
    14 3
  • capsunica
    ai reusit sa scapi 2 ore din lagar si te lauzi ca ai vazut tu in toata Irlanda de N un Leaf.
    5 11
  • Ha ha ha, daca eu si multi altii ca mine n-am fi muncit aiurea prin toata europa si dupa aia sa va tinem din taxe si impozite,bugetaru de lux de tata-to n-ar avea salariu de lux, sa-ti cumpere tie tableta sa bati campii pe aici..hai bea lapticu si repede in pijamale ca se da stingerea si iei bataita la cur,inteligentu lu tata
    4 1
  • Am uitat sa mentionez:@capsunica
    1 1
  • @da,da nu iti scapa nimic. Si nici mass-mediei. Totul e pe bune.
    In schimb sunt scapari majore de tensiune (filare de lampi) in cadrul directoratului VW.

    Daca Matthias Mueller declara in acest articol (http://www.automarket.ro/stiri/volkswagen-anticipeaza-renasterea-diesel-clientii-isi-vor-da-seama-83227.html) ca "Dieselul va avea o renaștere în viitorul nu foarte îndepărtat deoarece clienții își vor da seama de confortul acestor mașini.", iar tovarasul de breasla/birou Herbert Diess declara in acest articol (http://www.automarket.ro/stiri/reactia-sefului-volkswagen-la-posibila-interzicere-a-motoarelor-diesel-in-83277.html) “Este un scenariu înfricoșător și complet inutil” interzicerea dieselului.

    Pe scurt, acesti avizi consumatori de absint se bateau cu pumnii in piept ca nu vor renunta la diesel, ba chiar sa ne asteptam la vanzari crescute si schimbari de mentalitate din partea consumatorilor. Acum se schimba macazul, 180* si avem parte de promisiuni de flote intregi de autoturisme electrice. Ce s-a intamplat cu TDI-ul mult "ravnit" de consumatori?

    Cine mai are nevoie de abonament la Comedy Central? Cand poti rade pana cazi din pat, citind declartiile oficiale ale "patronilor" VW.
    11 0
  • cineva
    La cat is astia de imbecili, vor incarca bateriile de la generatoare diesel confortabile...
    7 0
  • zic si eu
    Poate in aceeasi tema cu Clip Clop, eu am o alta observatie.
    Care tine de scoala primara!
    De unde au astia 80 de modele cand adunand cele 5 branduri sunt doar un pic peste 40 ?
    Daca te duci de curiozitate pe site-ul Skoda, vei vedea ca sunt 7, la Audi sunt 13 (incluzand R8) , Seat 8 , Porsche 5 iar la Vw sunt cca 10 daca numeri si Golf& Passat break :)
    da, asa este, pe site-ul Vw variantul de la Glof & Passat sunt modele diferite. la fel, beetle coupe este un model, daca este cabrio, alt model!
    Chiar si fortand limbajul si presupunand prin absurd ca varianta unui model este model de sine statator (cu alte cuvinte, cand Passat va avea un motor electric, acesta nu va echipa si variantul si alltrack, ci acestea vor fi modele diferite ) , tot nu te apropii de 80!
    12 0
  • @zic si eu
    vezi? asta e defectul tau, incerci sa gandesti logic.
    8 0
  • Lanseaza si cu un mic soft de pacalit contorul, ca iau si eu unu.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru