Grupul VW ar fi primit 7.5 miliarde de euro pentru vânzarea Lamborghini

de Paul Cosma
Miercuri, 26.05.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul VW Group ar fi primit o ofertă de 7.5 miliarde de euro pentru marca Lamborghini de la consorţiul anglo-suedez Quantum Group, potrivit informațiilor neoficiale din presa britanică.

Publicația Autocar susține că Volkswagen a primit o scrisoare de intenție la începutul acestei luni, în care sunt precizaţi termenii vânzării Lamborghini către Quantum Group AG. Oferta non-angajantă făcută de Quantum Group AG este primul pas înainte de debutul discuţiilor cu Volkswagen Group şi derularea operaţiunilor de due diligence.

Automobili Lamborghini este controlat de Audi, parte a grupului Volkswagen. Fondat de Ferruccio Lamborghini în anul 1963, printre modelele actuale ale constructorului italian se numără Huracan, Aventador şi Urus, care se bazează toate pe componente produse de Volkswagen Group.

Potrivit unei strategii intitulate Outlook 2030, Quantum Group AG vrea să facă din marca Lamborghini "un pionier al inovaţiei prin implementarea de noi tehnologii curate de propulsie". Planul de afaceri prezentat de consorţiul anglo-suedez în scrisoarea de intenţie prevede o creştere a volumului producţiei precum şi o "soluţie de vehicul electric" pentru Lamborghini până în 2025. 

În urma informațiilor apărute în presa britanică, Audi a transmis că marca Lamborghini nu este de vânzare.

În 2020, Lamborghini a vândut 7.430 de vehicule, mai puţin faţă de numărul record de 8.205 de unităţi vândute în 2019.

În pofida acestei scăderi, atribuite perioadei de 70 de zile în care uzina de la Sant'Agata a fost închisă din cauza pandemiei, profiturile realizate de Lamborghini au crescut în contextul unei cifre de afaceri de 1.61 miliarde de euro.  

Via Agerpres

Comentarii (2)

  • Braga Olteanu
    Cand platesti 32 miliarde de euro amenzi de parca iti iei pufuleti si n-ai nicio greata dupa,ce mai inseamna 7,5 miliarde pentru tine in afara de banii de braga?Nu intelegeti ca astia de la Vag au tiparnita cu bani in paralel cu linia de asamblare?La doua golfuri asamblate tiparesc si cate un miliard de euro,asa,sa fie pentru zile negre.
    16 5
  • Corocsenie Adrian
    @Braga Olteanu

    Sa stii :))).
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru