Hesla: olandezii au construit o Tesla alimentată cu hidrogen și cu autonomie de 1.000 km

de Petre Barac
Luni, 13.11.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
O companie din Olanda a construit o mașină alimentată cu hidrogen, pornind de la o Tesla Model S, iar autonomia rezultată a fost aproape dublă, respectiv de 1.000 de kilometri.

Holthausen Group este o companie olandeză, specializată în transportul și distribuția de gaze, care a hotărât să modifice o Tesla Model S astfel încât să-i crească autonomia printr-o instalație de încărcare cu hidrogen.

Proiectul “Hesla” a constat în adăugarea unui pachet de celule fuel-cell, care funcționează cu hidrogen (oferit deja de unele companii), astfel că Tesla Model S are acum două surse energie complementare. Autonomia rezultată a fost de circa 1.000 de kilometri, aproape dublu față de mașina standard de la Tesla.

Costurile s-au ridicat la aproximativ 50.000 de euro, modelul Hesla fiind acum în faza de teste pentru a fi omologat. Tesla nu a fost implicată în acest experiment, mașina fiind cumpărată de firma olandeză de la un client Model S.

Tehnologia fuel-cell, bazată pe producerea energiei electrice cu ajutorul hidrogenului este, în prezent, inaccesibilă pe scară largă din cauza lipsei de infrastructură și a prețului ridicat al mașinilor.

Via Digital Trends

Comentarii (3)

  • muhahahaha
    daca ii mai pune si celule fotovoltaice deasupra pe plafon si capota face range 1500 km :)))))))))))))
    4 14
  • Arogantul
    @muahahahaha
    si ajunge la pret de rolls royce
    4 4
  • sa ii puna si un generator pe GPL

    interesant exercitiul tehnic
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru