Honda anunță o serie de noutăți pentru modelul Jazz, inclusiv mai multă putere pentru sistemul hibrid

de Alexandru Monenciu
Joi, 12.01.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul nipon de automobile anunță o serie de îmbunătățiri pentru modelul Jazz și, implicit, Jazz Crosstar. Printre acestea regăsim și mai multă putere pentru sistemul de propulsie hibrid.

Honda Jazz a primit o serie de îmbunătățiri care se aplică și versiunii Jazz Crosstar. Aceasta din urmă este disponibilă și la noi în țară, unde pornește de la 27.250 de euro.

Revenind, nivelurile de echipare Elegance și Advance ale lui Jazz vin acum cu o grilă nouă, inserții negre pentru faruri, spoilere față/spate revizuite și culori noi pentru jante. Pentru versiunea Crosstar, Honda a pregătit o tapițerie nouă.

Una dintre cele mai notabile noutăți este nivelul de echipare Advance Sport. Acesta propune o nuanță exterioară exclusivă, denumită Gri Urban, grilă cu accente sportive, jante de 16 inch, tapițerie dintr-o combinație de piele artificială și piele întoarsă (sintetică), volan cu trei spițe și cusături contrastante galbene.

Totodată, Jazz Advance Sport are o setare specială pentru suspensie, care se traduce printr-o experiență mai dinamică la volan.

De departe cea mai importantă îmbunătățire primită de Honda Jazz are legătură cu sistemul de propulsie full-hybrid.

Motorul de 1.5 litri, pe benzină, dezvoltă acum 107 CP (+ 9 CP), iar cele două unități electrice sunt capabile de 106 CP (+ 11 CP), respectiv 122 CP (+ 14 CP).

Transmisia a fost, la rândul ei, recalibrată. Schimbările treptelor se fac acum la o turație maximă de 6.300 de rotații pe minut.

Niponii și-au ascultat clienții, astfel că Jazz are acum o capacitate de tractare de până la 500 de kilograme. Suficient pentru a tracta remorci de dimensiuni mici.

Honda a operat câteva modificări și în ceea ce privește sistemele de asistență. Spre exemplu, sistemul Traffic Jam Assist funcționează acum de la 0 km/h.

Versiunea îmbunătățită a lui Honda Jazz (și, implicit, Jazz Crosstar) va debuta pe piața europeană la începutul acestui an.

via Honda

Comentarii (2)

  • Mircea Badea
    tot naspa arata...majoritatea masinilor ma mir cum de se vand..dar asa e in toate....lumea e pe prafuri....
    4 0
  • Prețul Mircea… prețul!!!
    Știu ca pe aici suntem tot o pasiune pentru masini si le vedem ca pe sfinți, dar marea majoritate cumpara cu “buzunarul” si nu au nici o treaba cam arată mașinile… Chevrolet Chevy, Nissan Versa, Toyota Avanza si lista poate continua ca alte câteva modele care nu au nici o treaba cu design-ul si totuși se când cu sutele de mii pe an fiecare.
    PS as putea adaugă si aproape toată gama Dacia chiar dacă momentan au devenit mai “digerabile”.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru