Honda ar putea renunţa la comercializarea modelelor Insight şi CR-Z în Europa

de Sebastian Toma
Joi, 17.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Vânzarea modelelor Honda CR-Z şi Insight pe piaţa din Europa ar putea fi oprită din cauza rezultatelor slabe obţinute în ultimii ani. Informaţia nu a fost confirmată încă de reprezentanţii mărcii.

Honda ar putea să renunţe la comercializarea modelelor Insight şi CR-Z pe piaţa din Europa, spun cei de la Auto Express. Englezii spun că au discutat cu o sursă din cadrul mărcii japoneze, care i-a informat că vânzările slabe ale celor două modele sunt motivul renunţării la comercializare pe piaţa din Europa. Această decizie ar putea fi menţinută până la debutul noilor generaţii Insight şi CR-Z, moment în care cei de la Honda ar putea să facă un studiu de fezabilitate pentru a decide dacă este rentabilă comercializarea acestor modele şi pe piaţa europeană.

Jazz Hybrid nu va fi retras de pe piaţa europeană, deoarece modelul respectiv are previziuni de vânzări pozitive şi se încadrează în planul mărcii pentru Bătrânul Continent. Ulterior, piaţa din Europa va primi un nou hibrid de la Honda, sub forma succesorului lui NSX, titrează englezii de la AutoExpress. Acest model va avea un motor i-VTEC V6 şi trei motoare electrice, urmând să totalizeze peste 400 CP.

Urmareste Automarket
Hibridul CR-Z a primit recent un facelift şi reprezintă singurul model hibrid echipat cu o transmisie manuală. Împreună cu motorul electric, propulsorul cu ardere internă de 1.5 litri livrează 137 CP şi 190 Nm.
Datele oficiale anunţă un consum mediu de 5.0 litri la sută şi emisii CO2 de 116 grame pe kilometru. Insight, fratele său compact, are un motor i-VTEC de 1.3 litri acompaniat de un motor electric, împreună livrând 102 CP şi 200 Nm. Acest model are un consum mediu anunţat de 4.3 litri la sută şi emisii CO2 de 99 grame pe kilometru.

Via AutoExpress

Comentarii (2)

  • Cuuuuuum? Dar este o marca japoneza, si conform copiilor de pe forumul asta tot ce e japonez e fiabil, mai bun decat concurenta si se vinde in draci!
    2 0
  • Nu prea stie lumea ce inseamna superfiabilitatea Honda.Nu pot sa inteleg cum de lumea nu vrea sa cumpere asemenea bijuterii auto.Precis ca trebuie ca este o conspiratie a producatorilor meschini europeni.
    Sanatate maxima!
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru