Honda are un nou obiectiv: japonezii vor să vândă doar mașini electrice și hibride în Europa, până în 2022

de Paul Cosma
Joi, 24.10.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Honda își accelerează planurile de electrificare și anunță un nou obiectiv. Până în 2022, japonezii vor să vândă doar mașini electrice și hibride în Europa.

Honda a anunțat recent că va renunța la motorizările diesel în Europa până în 2021, urmând să se concentreze pe propulsia electrică și hibridă. Japonezii spun că actuala generație Honda Civic va fi ultimul model cu motoare pe motorină.

Obiectivul inițial prevedea ca, până în 2025, peste 60% din vânzările europene să fie asigurate de modele electrificate.

Planurile Honda au fost acum accelerate, iar japonezii vor să vândă exclusiv mașini electrice și hibride în Europa, până în 2022.

“Suntem încrezători că vom avea o gamă complet electrificată, până în 2022. Există schimbări majore în Europa, iar noul nostru plan este un răspuns la aceste schimbări,” a declarat Tom Gardner, vicepreședintele Honda Europe.

Via Automotive News

Comentarii (1)

  • Edikkk
    În sfârşit un producător care afirmă ceva ce trebuia de mult.

    Doar maşini electrificate. Măcar pe pieţele importante bogate SUA, Canada, UE şi... China.
    6 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru