Honda CR-Z Mugen RZ - ediție specială pentru piața din Japonia

de Dragoș Băltățeanu
Sambata, 06.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Honda a prezentat o ediție specială a modelului CR-Z trecut prin mâinile specialiștilor de la Mugen. Acest model este disponibil doar pentru piața japoneză.

Honda CR-Z Mugen RZ este o versiune specială dedicată pieței japoneze. Casa de tuning Mugen ce aparține celor de Honda a modificat în primul rând motorul modelului CR-Z. Au adăugat un compresor mecanic special ce mărește puterea motorului de 1.5 litri la 153 CP. Sunt 30 CP în plus față de versiunea standard a acestui model hibrid. Motorul electric mai adaugă și el 20 CP atunci când este nevoie de ei. 

Mugen a mai adăugat un sistem de evacuare sport din titan ce permite motorului să respire mai ușor, iar suspensia standard a fost înlocuită cu una reglabilă cu cinci poziții. Frânele au fost și ele modificate pentru a putea face față puterii mărite.

Pentru a completa pachetul, Mugen a adăugat câteva elemente de caroserie spectaculoase. Avem astfel un spoiler față nou ajustabil, calandru modificat, fuste laterale, difuzor spate și, bineînțeles, un eleron gigantic. La interior Mugen a folosit scaune sport speciale finisate în culorile alb și albastru, un volan nou și schimbător de viteze diferit.

Vor fi disponibile doar 300 de exemplare toate dedicate pieței din Japonia.

Via autoblog

Comentarii (7)

  • Acum 25 de ani compania asta japoneza, odata impresionanta, avea un motor de 1.6 din care scoatea 160cp fara nici un compresor, al carui sistem de admisie variabila, care o ajuta sa ajunga la puterea asta, nu se strica niciodata. Acum se lauda cu un compresor care adauga 30cp pe un cvasi-hibrid care nu a demonstrat nimic iesit catusi de putin din comun, nici la consum, nici la sportivitate si nici la vanzari, toate la un pret de Golf GTI ultra dotat. Trist.
    8 0
  • Mircea
    @dany care motor 1.6 litri si 160 cp acum 25 de ani ? ia uimeste-ma ce motor avea Honda pe atunci ca nu exista , probabil ti-a aparut in vise
    4 4
  • @Mircea
    Masina la care se refera Dany s-a fabricat incepand cu 1992, insa motorul de care vorbeste el echipeaza masina din 1994. Nu-s decat reo 19 ani e adevarat insa, tu oricum esti prea ignorant ca sa fi auzit de Honda CR-X Del Sol.

    @Dany
    CR-Z nu se vrea vreodata vreun concurent pentru GTI, desi designul japonezilor este mult peste ceea ce nemtii vor produce in secolul 25. Oricum o putere de 170 de cai mie mi se pare destul de mare pentru o masina de sub 1300 de cai. Cum modelul la care face referire articolul este chiar unul pentru pasionati se va vinde cu si fara nedumeririle tale.
    1 4
  • Erata:

    "vreo 19 ani" "1300 kg"
    0 4
  • Mircea
    @Misa
    B16A3

    VTEC
    Found in:
    1994–1995 Del Sol VTEC
    Displacement 1,595 cc (97.3 cu in)
    Power (bhp@rpm): 160 hp (119 kW) @ 7,600 rpm & 111 lb·ft (150 N·m) @ 7,500 rpm
    Compression: 10.2:1
    VTEC Engagement @5,400rpm
    Redline @8,200rpm
    Transmission: Y21


    a aparut acum 18-19 ani (nu 25) , si ARE COMPRESOR MECANIC
    3 2
  • Mihain
    @Mircea

    Si eu ce-am spus?
    2 2
  • Mircea, tocmai te-ai facut singur de ras, ca sa nu zic de cacao.
    http://en.wikipedia.org/wiki/VTEC
    "The VTEC system uses two camshaft profiles and hydraulically selects between profiles."
    "VTEC was initially designed to increase the power output of an engine to 100 HP/litre or more"
    "Introduced as a DOHC system in Japan in the 1989 Honda Integra[1] XSi which used the 160 bhp (120 kW) B16A engine. The same year, Europe saw the arrival of VTEC in the Honda CRX 1.6i-VT, using a 150 bhp variant (B16A1)."
    VTEC a fost si este aspirat. Daca ai asociat cuvantul "compression" cu ideea ca are compresor, cred ca 'vastele' tale cunostinte auto rivalizeaza cu cele ale unei pensionare fosta angajata la Apaca, fara suparare.
    6 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru