Honda Jazz Hybrid a sosit oficial în România. Modelul e disponibil din luna octombrie

de Dragoș Băltățeanu
Miercuri, 08.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Honda România a lansat oficial modelul Jazz Hybrid în România în cadrul unui eveniment găzduit de noul dealer Honda Nord. Cu această ocazie am aflat şi planurile Honda pentru anul viitor.

Honda Trading România a lansat oficial modelul Jazz Hybrid. Este unul dintre puţinele modele cu sistem de propulsie hibrid din segmentul B al pieţei. Deşi Honda a fost primul constructor care a propus un asemena model în Europa, la noi în ţară acest model a ajuns mai târziu şi are deja un concurent serios în Toyota Yaris Hybrid. Honda Jazz Hybrid foloseşte un motor pe benzină de 1.3 litri ce dezvoltă 88 CP asociat cu un motor electric ce aduce un surplus de 14 CP. Cele două motoare îşi transmit puterea către puntea faţă prin intermediul unei cutii de viteze automate cu transmisie variabilă (CVT). Honda spune că acest sistem hibrid permite obţinerea unui consum mediu de 4.4 litri/ 100 km. 

Honda Jazz aduce şi sistemul de pliere al banchetei spate numit Magic Seats. La o apăsare de buton, scaunele se pliază automat eliberând un spaţiu generos de depozitare pentru transportul obiectelor agabaritice. Începând cu luna octombrie, Honda Jazz Hybrid este disponibilă în reţeaua de dealeri Honda în echiparea Elegance cu plafon panoramic.

Preţul promoţional de lansare este de 17.595 euro (TVA inclus), în timp ce preţul de listă este de 19.456 euro (TVA inclus).

Cu ocazia evenimentului de lansare găzduit de Honda Nord, cel mai nou dealer din reţeaua Honda, am aflat şi care sunt planurile importatorului pentru anul viitor, când gama Honda va primi o infuzie de modele noi. Astfel, în luna martie va debuta noul model Civic facelift, urmat în luna aprilie de Honda CR-V facelift. La jumătatea anului, gama Honda se va îmbogăţi cu noul model crossover HR-V, precum şi cu puternicul Civic Type-R. În partea a doua a anului, Honda România va aduce în gamă şi noua generaţie a lui Jazz.

La nivel tehnic, anul viitor vom vedea debutul noului propulsor diesel de 1.6 litri şi 160 CP ce va fi disponibil pe modelul CR-V facelift, precum şi cel al unui nou propulsor pe benzină de 1.5 litri pentru modelul Honda HR-V.

Honda Trading România estimează că până la finalul anului vânzările vor înregistra o creştere de 10%, biroul românesc al mărcii urmând să comercializeze un număr de 560 de unităţi. În ceea ce priveşte dealerul Honda Nord, acesta s-a deschis în urmă cu nouă luni şi îşi propune să vândă 100 de unităţi până la finalul anului.

Honda Nord face parte din grupul Toyo Motors şi oferă servicii de comercializare pentru gama de automobile şi motociclete Honda precum şi un service multimarcă. 

HONDA JAZZ HYBRID vs. CONCURENŢA DIRECTĂ

MODEL/VERSIUNE EMISII
(g/km) 
CONSUM MIXT
(l/100 km) 
ACCELERAŢIE 0-100
(secunde) 
PREŢ DE LISTĂ*
(Euro, cu TVA) 
PREŢ DE LANSARE
(Euro, cu TVA) 
Honda Jazz Hybrid
IMA CVT Elegance
104 4.5 12.1 19.456 17.595
Toyota Yaris Hybrid
HSD Sol
85 3.7 11.8 18.898 17.398
*preţuri de listă, fără oferte de sezon şi promoţii 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru