Honda lansează un nou brand de mașini electrice în China. Primele modele, două crossovere și un GT

de Tiberiu Safta
Miercuri, 17.04.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Honda a anunțat oficial lansarea unui nou brand de mașini electrice pentru piața din China. Noul brand se numește Ye, iar primele modele vor fi două crossovere și un grand tourer.

Constructorul japonez tocmai a înființat o nouă marcă, menită să fie un rival direct pentru BYD pe piața din China. Noul brand înființat de Honda se numește simplu Ye și va produce exclusiv mașini electrice pentru această țară. Cu această ocazie, vedem și primele imagini cu prototipurile primelor modele de serie ale noii mărci.

Astfel, primele modele Ye vor fi două crossovere și un Grand Tourer. Cele două crossovere, botezate P7 și S7, vor fi lansate până la finalul acestui an. Cât despre viitorul grand tourer, acesta urmează să fie lansat în 2025. Alături de aceste 3 modele, Ye va lansa alte 3 modele noi până în 2027.

Honda nu a dezvăluit niciun detaliu tehnic despre modelele sale, însă a publicat mai multe imagini cu prototipurile primelor 3 modele. Toate acestea sunt caracterizate de un limbaj de design cu linii ascuțite și suprafețe în mare parte netede, ceea ce le oferă celor 3 modele noi un aspect futurist. Această caracteristică este scoasă în evidență și de farurile LED subțiri desenate în forma literelor Y și C.

Dintre cele 3 modele, crossover-ul P7 are un design mai convențional, cu faruri și stopuri desenate în forma literei C.

Modelul Ye S7 primește faruri desenate în forma literei Y și stopuri desenate în forma literei T, iar modelul GT aduce o siluetă elegantă și cu stopuri ușor separate către mijloc. Deocamdată, Honda nu a oferit nicio imagini cu interioarele noilor modele.

Cele 3 mașini vor debuta public în cadrul Salonului Auto de la Beijing, care își va deschide porțile săptămâna viitoare. Până în 2027, Honda vrea să lanseze 10 modele electrice noi pentru piața din China. Dintre acestea, 6 vor purta numele Ye, care înseamnă a străluci în chineză.

via Honda

Comentarii (2)

  • Cine îndrăznește, câștigă !
    2 0
  • Sau pierde la greu… astăzi China are o extra capacitate de peste 10 mil de mașini/an, pare masacru în China.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru