Hyundai ar putea lansa un nou SUV electric în 2021: modelul este dezvoltat pe o platformă nouă dezvoltată împreună cu Kia

de Daniel Popescu
Miercuri, 26.06.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai va începe în luna octombrie producția unui prototip pentru un SUV electric care va fi lansat în versiune de serie în 2021, potrivit presei internaționale. Noul model este primul dezvoltat pe o platformă dedicată.

Hyundai și Kia au anunțat la începutul lunii aprilie că vor dezvolta o platformă comună pentru modele electrice, iar aceasta a primit deja numele Electric-Global Modular Platform (E-GMP).

Primele modele sunt așteptate peste doi ani, însă până în prezent cei doi constructori nu au oferit informații concrete despre gama de modele. Publicația BusinessKorea anunță însă că a intrat în posesia unor informații despre planurile concrete ale celor de la Hyundai.

Astfel, primul model electric Hyundai dezvoltat pe noua platformă va fi un SUV compact care va fi dezvoltat sub formă de prototip în perioada octombrie-decembrie. Ulterior, prototipul va fi prezentat oficial în vara anului viitor, în timp ce versiunea de serie va fi disponibilă începând din 2021.

Printre puținele informații tehnice dezvăluite de BusinessKorea se numără și autonomia bateriei, care ar urma să fie de circa 450 de kilometri. Pentru moment, numele noului model nu a fost stabilit, însă acesta este cunoscut pe plan intern drept Hyundai NE.

În prezent, Hyundai are în gama SUV-ul electric Kona Electric (foto), însă acesta este dezvoltat pe o platformă dedicată mașinilor cu motoare cu combustie internă, care prezintă o serie de dezavantaje comparativ cu platformele dedicate modelelor electrice.

Via Electrek, BusinessKorea

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru