Hyundai investește într-un start-up care dezvoltă baterii pentru mașini electrice

de Paul Cosma
Luni, 05.07.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai a investit 100 de milioane de dolari pentru achiziția unui pachet de acțiuni la un start-up care dezvoltă și produce baterii pentru mașini electrice, potrivit unor surse din cadrul companiei.

Grupul Hyundai a anunțat recent că, până în 2030, vrea să dezvolte baterii de tip solid state pe care să le integreze în producția de serie a viitoarelor sale vehicule electrice

În prezent, producătorul auto își procură bateriile de la furnizori precum SK Innovation sau LG Chem. 

Surse din cadrul companiei au declarat pentru agenția de presă sud-coreeană Yonhap că Hyundai a investit 100 de milioane de dolari pentru a cumpăra acțiuni în cadrul SolidEnergy Systems (SES), un start-up care dezvoltă baterii pentru mașinile electrice

“Am investit în numeroase companii în contextul electrificării, iar investiția în SolidEnergy face parte din acest program,” potrivit unui oficial Hyundai. 

În martie, General Motors a anunțat un parteneriat cu același start-up SES, pentru dezvoltarea bateriilor astfel încât mașinile electrice să aibă autonomie mai mare. 

Via Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru