Hyundai Kona va primi o versiune de performanță N: SUV-ul asiaticilor ar putea oferi peste 200 de cai putere

de Cornel Șocariciu
Joi, 24.10.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai pregătește o versiune de performanță pentru SUV-ul Kona. Modelul va avea o serie de elemente noi de exterior și de interior, dar și o motorizare cu peste 200 de cai putere.

Hyundai are în plan dezvoltarea unor modele noi de performanță. În prezent, constructorul asiatic are în gama europeană două produse: i30 N și i30 N Fastback. Ambele modele sunt echipate cu un motor pe benzină de 2.0 litri capabil să ofere până la 275 de cai putere și 353 Nm.

Dar în perioada următoare, gama de vehicule de performanță dezvoltate de divizia N va crește. Conform oficialilor Hyundai, în 2020 vom face cunoștință cu i20 N.

Acum, surse apropiate companiei spun că în scurt timp vom vedea și o versiune de performanță a SUV-ului Kona (foto). Un prototip de teste a fost surprins deja în timpul unei sesiuni pe circuitul german de la Nurburgring. Conform primelor informații, SUV-ul de performanță va integra un sistem de frânare mult mai generos, un sistem de răcire îmbunătățit și un sistem de evacuare complet nou. De asemenea, garda la sol a viitorului Kona N va fi ceva mai mică comparativ cu cea a versiunilor "civile". Și la nivel exterior vor exista o serie de îmbunătățiri, în timp ce habitaclul va include scaune sport și accesorii preluate de pe hatchback-ul i30 N.

Pentru moment nu există informații cu privire la motorizarea pregătită de Hyundai, însă voci apropiate companiei spun că SUV-ul Kona N va folosi aceeași motorizare pregătită de asiatici și pentru i20 N.

Hatchback-ul de clasă mică ar urma să mizeze pe un propulsor de 1.6 litri capabil să ofere cel puțin 200 de cai putere.

Dar planurile producătorului sud-coreean nu se opresc aici. În 2020, compania ar urma să lanseze și Tucson N, SUV-ul de performanță fiind confirmat de oficialii Hyundai încă din 2018.

Via | Autocar

Comentarii (1)

  • Terminati cu prostiile si aduceti mileniul asta EV-ul.. de aproape doi ani asteptam.
    6 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru