Hyundai pregăteşte propria divizie de performanţă

de Sebastian Toma
Miercuri, 16.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai va profita de expunerea obţinută prin întoarcerea în WRC şi va lansa o divizie de performanţă care să vândă modele cu veleităţi sportive. Primul din serie va fi lansat în 2015.

Hyundai va lansa o versiune de performanţă a viitorului i20 în 2015. Modelul respectiv va fi dezvoltat de divizia de performanţă a mărcii din Coreea de Sud, proaspăt înfiinţată. Aceasta va beneficia atât de experienţa din WRC a constructorului, cât şi de centrul de cercetare şi dezvoltare de la Nurburgring, concentrat pe testarea pe circuit a viitoarelor şi actualelor modele în vederea îmbunătăţirii caracterului rutier al acestora. Primul model de performanţă al coreenilor a fost confirmat de Michel Nandan, managerul echipei Hyundai Motorsport.

Următorul i20 va fi şi baza pentru programul de WRC al mărcii Hyundai în 2015, deci o versiune sportivă vine ”mânuşă” cu planurile competiţionale ale mărcii. Modelul ar putea să beneficieze de îmbunătăţiri la suspensie, direcţie, şasiu, motor, transmisie şi aerodinamică. Împreună, aceste elemente modificare ar putea să facă din i20 un hot-hatch veritabil.

Urmareste Automarket
Cei de la Hyundai trec printr-un proces prin care vor să atragă atenţia tinerilor asupra mărcii şi vor să facă modelele lor mai atractive şi mai dinamice.
Investiţia în centrul de la Nurburgring şi din WRC are acest rol, pe lângă cel de îmbunătăţire a performanţelor livrate de modelele de serie. Ne putem aştepta ca versiunea de performanţă a lui i20 să fie doar începutul unei ofensive de modele sport de la Hyundai, viitoarea ramură având potenţialul să devină echivalentul coreean al diviziei RenaultSport.

Via Drive.au

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru