Hyundai revine la numele Tucson pentru înlocuitorul lui ix35

de Sebastian Toma
Marti, 03.02.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Coreenii de la Hyundai vor reveni asupra deciziei de renunţare la numele Tucson în favoarea denumirii ix35 odată cu înlocuitorul acestui model, programat să debuteze până la sfârşitul anului.

Hyundai Tucson, modelul care a fost înlocuit de ix35, va reveni în gama producătorului coreean în 2015. După cum explică englezii de la Autocar, coreenii s-au răzgândit în privinţa schimbării numelui modelului Tucson şi preferă să revină la acesta odată cu înlocuitorul lui ix35. Până la prezentarea unui exponat în cadrul Salonului Auto de la Geneva, cei de la Hyundai au publicat o schiţă a viitorului Tucson. Noul SUV al mărcii este descris drept ”un mare pas înainte pentru Hyundai” de Peter Schreyer, şeful departamentului global de design al companiei, care afirmă că noul model are o prezenţă atletică şi că va prezenta numeroase tuşe de design specifice mărcii.

Viitorul Hyundai Tucson va beneficia de blocuri optice angulare, un profil bine sculptat şi de o grilă frontală trapezoidală. Aceste trăsături, alături de alte mici detalii de design, sunt specifice celor mai recente creaţii ale mărcii Hyundai. La fel ca fiecare producător de automobile de pe piaţă, cei de la Hyundai au propria lor semnătură stilistică, comună pentru aproape toate modelele din gamă, iar în cazul Hyundai se pare că elementul de bază este grila frontală trapezoidală, urmată de formele aplicate profilului şi de blocurile optice angulare.

Urmareste Automarket
Actualul Hyundai ix35 este aşteptat să iasă din producţie la finalul acestei veri, urmând să fie înlocuit de Tucson. Succesorul lui ix35 va debuta comercial pe piaţa din Europa până la finalul acestui an, având în vedere programul de producţie al predecesorului său.
Cei de la Hyundai au renunţat la numele Tucson în urmă cu cinci ani, când au lansat modelul ix35. La vremea respectivă, schimbarea avea rolul de a uni gama producătorului coreean la nivelul formatului de denumire a modelelor, lucru care se pare că nu a avut rezultatul dorit de coreeni.

Via Autocar | Hyundai

Comentarii (7)

  • joe.giorgica
    poate or inlocui si motoarele nu numai farurile,si pretul sa fie competitiv,ca prea sau aruncat la pret.Cate dintre noile santa fe s-au vadut pana acum? fata de vechea generatie care era cu 10 nii eoro mai ieftina
    7 1
  • Suleyman Cunoscatoru
    Hyundai a crescut enorm in domeniul auto daca e sa comparam un model actual cu unul fabricat in 2000. Dar acuma in 2015, observ ca pe partea de design si calitate tot urca, insa la motorizari s-au cam oprit pe loc. Cel putin i20 are aceleasi motorizari.

    Puntin sarcasm: Ar face bine sa revina la noul nume, deoarece AUDI si Mercedes vor sa refaca alfabetul cu modelele lor, iar BMW sigur va scoate modele ix35, dx40, etc :)))))))
    7 1
  • la motoare nu stau atat de rau, mai ales la diesel.
    2.0 184cp
    2.2 200cp

    intradevar, si pretul a crescut la santafe, dar la 41000 eur iti iei masina complet echipata. cred ca doar trapa ii lipseste sincer, in rest are cam de toate.
    3 4
  • mai au si 1.1 75cp, 1.6 128cp, 1.7 115 sau 136, dieseluri destul de noi si performante in raport cu rivalii. la benzina mai au de lucru.
    3 1
  • Suleyman Cunoscatoru
    Dieselurile alea doar pe hartie stau bine, si consuma mult.
    4 3
  • Da`mi voie sa nu te cred Suleymane. Am fost la test drive cu 2.0 ala de 184cp si cutie automata, pe Sportage si mi`a placut cum se misca.
    Unde mai pui ca mi`a iesit consum ~9% prin bucuresti dupa vre`o 40 de min doar prin oras, si stii cum e la test drive (sper) - nu menajezi pedala .
    2 2
  • de bine ce se vand noile santa fe,,la 41-43 mii,,,,in GERMANIA e au scazut preturile de noi la 27 mii!,,numai in Ro au ramas aceleasi
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru