Hyundai se alătură proiectului Ionity: 140 de stații de încărcare rapidă pentru mașini electrice în Europa

de Paul Cosma
Luni, 09.09.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai se alătură BMW, Daimler, Ford și Volkswagen în dezvoltarea Ionity, proiectul european care are ca obiectiv instalarea a 400 de stații de încărcare rapidă pentru mașinile electrice. Proiectul Ionity a ajuns la 140 de stații în 14 țări europene.

În 2017, BMW, Daimler, Ford și Volkswagen au pus bazele unei rețele de stații de încărcare rapidă de până la 350 kW pe teritoriul Europei, în special pe autostrăzi.

Proiectul prevede instalarea a circa 400 de stații până la sfârșitul anului 2020, iar consorțiul a anunțat acum atingerea pragului simbolic de 100 de stații de încărcare. Stația cu numărul 100 a fost inaugurată în localitatea Rygge din Norvegia și include 6 puncte de încărcare de 350 kW, cu posibilitatea de a extinde stația la 12 puncte de încărcare.

Potrivit informațiilor oficiale, grupul Hyundai s-a alăturat proiectului Ionity ca partener strategic prin brandurile Hyundai și Kia.

În prezent, Ionity a ajuns la 140 de stații de încărcare în 14 țări europene. Cele mai multe stații de încărcare au fost inaugurate în țări precum Norvegia, Danemarca și Germania, iar în prezent alte 50 de stații sunt în faza de construcție.

Informații anterioare arătau că producători precum Volvo, Tesla, Fiat-Chrysler, Peugeot-Citroen și Jaguar Land Rover poartă discuții pentru intrarea în proiect.

Via Ionity

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru