Hyundai și Kia vor să investească în 10 start-up-uri ce dezvoltă baterii pentru mașini electrice: parteneriat cu LG Chem

de Paul Cosma
Miercuri, 24.06.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai și Kia au anunțat că vor să identifice și să investească în 10 start-up-uri ce dezvoltă baterii pentru mașini electrice. În acest sens, constructorii au lansat o competiție globală în parteneriat cu LG Chem, unul dintre cei mai mari producători de baterii din lume.

“EV & Battery Challenge” este numele competiției prin care grupul Hyundai dorește să descopere cele mai promițătoare companii ce dezvoltă noi tehnologii privind bateriile ce echipează mașinile electrice.

Hyundai și Kia, ajutate de LG Chem, vor să găsească 10 start-up-uri cu idei inovatoare în care să investească și cu care să colaboreze în acest domeniu.

Proiectul vine în contextul în care, până în 2025, grupul Hyundai vrea să lanseze 44 de modele “prietenoase” cu mediul, printre care 23 de vehicule electrice.

Aplicanții care depășesc prima etapă de verificare a fezabilității tehnologiei vor fi primiți la interviuri online în luna octombrie.

Finaliștii vor participa la un workshop de două zile în luna noiembrie, iar câștigătorii vor fi desemnați de cei trei sponsori ai competiției, respectiv Hyundai, Kia și LG Chem.

Via Hyundai, Kia

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru