Hyundai și Kia vor utiliza sisteme de infotainment bazate pe platforma Nvidia Drive din 2022: toate modele vor fi echipate standard cu noua tehnologie

de Daniel Popescu
Miercuri, 11.11.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toate modelele Hyundai și Kia lansate după anul 2022 vor fi echipate standard cu sisteme de infotainment bazate pe platforma Nvidia Drive. Ulterior, constructorii vor dezvolta și propriul sistem de operare pentru mașini.

Grupul Hyundai, din care face parte și Kia, a anunțat miercuri semnarea unui parteneriat cu producătorul de plăci video pentru calculatoare Nvidia.

Noul parteneriat prevede ca toate noile modele lansate de Hyundai, Kia și brandul premium Genesis vor utiliza începând din 2022 sisteme de infotainment bazate pe platforma hardware-software Nvidia Drive.

Nvidia Drive este o platformă care include mai multe calculatoare performante care utilizează o gamă variată de algoritmi software de inteligență artificială. Lansată în 2015, platforma are ca scop principal dezvoltarea de sisteme autonome pentru mașini prin utilizarea de senzori și camere video.

Hyundai și Kia vor utiliza însă această platformă și ca bază pentru sistemul de infotainment al viitoarelor modele, prin care va "unifica" serviciile de navigație, conectivitate, audio, video și inteligența artificială.

Grupul sud-coreean susține că platforma va permite clienților să beneficieze de "experiențe de inteligență artificială în mașină", fără să ofere însă detalii concrete în acest sens.

Grupul folosea deja platforma Nvidia Drive pentru modelele Genesis GV80 și G80.

Pe de altă parte, Hyunadai și Kia vor dezvolta un sistem de operare pentru "viitoare modele". Acesta a primit numele Connected Car Operating System (ccOS), este dezvoltat integral de Grupul Hyundai și va utiliza hardware furnizat de Nvidia.

Totuși, comunicatul Hyundai nu explică în detaliu dacă noul ccOS va fi de asemenea disponibil pe toate modelele celor doi constructori și dacă va apărea tot în 2022.

Nvidia are deja numeroase contracte cu industria auto pentru platforma Nvidia Drive: Volkswagen va folosi tehnologie Nvidia începând cu lansarea modelului electric ID.Buzz, iar Volvo a anunțat de asemenea un parteneriat pentru lansarea unor modele cu funcții autonome în prima parte a anilor '20.

Cel mai recent, Nvidia a semnat un acord cu Daimler prin care va furniza componente software care vor putea fi utilizate în cadrul sistemelor de conducere autonomă pe modele Mercedes-Benz care vor fi lansate după 2024.

Via Hyundai

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru