Hyundai și Rimac dezmint zvonurile cu privire la încheierea parteneriatului

de Tiberiu Safta
Luni, 09.05.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai și Rimac au negat zvonurile recente cu privire la încetarea parteneriatului dintre cei doi constructori. Atât Mate Rimac, fondatorul și șeful Rimac, cât și Hyundai au anunțat oficial că parteneriatul dintre cele două companii va continua.

În urmă cu câteva zile, au apărut mai multe informații în presă că parteneriatul dintre Hyundai și Rimac s-ar putea încheia. Motivul este datorat faptului că Porsche, unul dintre proprietarii producătorului croat, și-a mărit acțiunile la Rimac substanțial față de anul trecut. În prezent, Porsche deține 45% din Rimac, lucru care ar fi determinat Hyundai să-și încheie parteneriatul cu marca croată.

Tot anul trecut, Rimac și-a unit forțele cu Bugatti, lucru care, aparent, a răcit relațiile între Hyundai și Rimac. Însă, informațiile cu privire la separarea celor două companii au fost dezmințite de ambii constructori. Pe pagina sa de Facebook, Mate Rimac a negat aceste informații și le-a catalogat ca fiind "fake news".

În aceeași postare, el a inclus și un citat din publicația germană Auto Motor und Sport, unde este precizat că: "Hyundai și Kia continuă să investească în Grupul Rimac și pot confirma că mai multe proiecte în parteneriat sunt derulate la un nivel înalt".

Cele două companii au stabilit un parteneriat în 2019, iar constructorul coreean a investit circa 80 de milioane de euro în compania croată.

Principalul scop al parteneriatului este dezvoltarea a două mașini cu zero emisii: o mașină sport electrică pentru divizia de performanță Hyundai N și o mașină de performanță cu pile de combustie.

via Motor1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru