Hyundai va deveni brand 100% electric în Europa din 2035

de Paul Cosma
Luni, 06.09.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai va opri vânzările de mașini diesel și pe benzină în Europa începând din 2035. Din acel moment, toată gama constructorului va fi formată doar din modele 100% electrice.

Cu ocazia Salonului Auto de la Munchen, producătorii prezintă diferite modele noi, concepte inovatoare, dar și strategii pe termen lung. 

Un astfel de plan a fost dezvăluit și de Hyundai, care anunță că vrea să devină o companie neutră din punctul de vedere al emisiilor de carbon în 2045. 

Asiaticii vor să se concentreze pe “mobilitate curată, platforme de ultimă generație și energie verde”. Astfel, Hyundai subliniază că va opri vânzările de mașini cu motoare cu ardere internă din 2035. Anunțul constructorului asiatic este în linie cu planul “Fit for 55” al Comisiei Europene, care vrea să interzică dieselul și benzina începând din 2035. 

Pe lângă electricele cu baterii, Hyundai va dezvolta în paralel și tehnologia pilelor de combustie pe bază de hidrogen. 

Conform datelor oficiale, constructorul va prezenta în 2023 o nouă generație pentru Nexo și un MPV cu tehnologia fuel-cell. Ulterior, în 2025, Hyundai va dezvălui și un SUV mare alimentat cu hidrogen.

Via Hyundai

Comentarii (5)

  • Seriff
    Parca era 2030? Acum e 2035? Peste un an o sa fie 2040 si tot asa, oricum Fanel si Edikk tot cu autobuzul vor merge, poate pana in 2035 vor face si rost bani de bilete.
    19 4
  • Seriff
    Nici nu conteaza daca in 2035 sau 2045 eu tot cu Loganul diesel am sa merg si peste 10 si peste 30 de ani.
    4 16
  • Seriff
    Cat de cocalar esti bai Edikk sau Fanel de te semnezi cu userul meu, dar vad ca esti tare afectat de mijlocul meu de locomotie.
    Ce te doare pe tine despre ce masina am eu sau cu ce o sa merg in 2035, voi visati la electrice, dar nici de logan din 2005 nu aveti bani.
    17 3
  • singura sansa a lui edik ca sa mearga legal cu ratb e sa se angajeze controlor. Repejor edica baga-te pana nu pun astia si un test de romana la angajare.
    20 3
  • Seriff
    Ce terminat sunt. Eu scriu si eu imi dau replica. Plus ca Loganul meu din 2005 e cel mai tare mijloc de locomotie. Sunt boss de boss si petul de Timisoreana e ce mai buna bere din lume.
    3 16

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru