Hyundai va lansa două electrice, de dimensiuni mici, în Europa până în 2024

de Alexandru Monenciu
Vineri, 12.08.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai va lansa două electrice noi, de dimensiuni mici, în Europa până în 2024. Acestea vor debuta la mijlocul anului viitor, respectiv spre finalul lui 2024.

Segmentul mașinilor de oraș, cu zero emisii, pare să îi atragă pe asiaticii de la Hyundai, chiar dacă profiturile nu sunt chiar atât de mari în cazul lor.

Chiar luna trecută, reprezentanții companiei au confirmat că vor lansa un model electric, de dimensiuni mici, și, cel mai important, accesibil în Europa. Acesta ar urma să pornească de la mai puțin de 20.000 de euro.

Acum, însă, britanicii de la Autocar susțin că Hyundai ar urma să lanseze, de fapt, două citadine electrice în Europa. Dacă primul ar putea fi prezentat la jumătatea lui 2023, celălalt va debuta până la finalul lui 2024.

Potrivit aceleiași surse, cele două modele vor fi succesoarele lui i10 și vor împărți aceeași arhitectură.

via Autocar

Comentarii (4)

  • Deci un fel de Matiz in varianta electrica?!
    7 12
  • Poate o Zoe cu 20% discount?
    8 6
  • Vor să se pregătească pentru concurentul viitorului Tesla model 2 în Europa.

    Vor avea formatul VW Polo / Golf.

    Hyundai Kia producători serioşi de electrice, nu ca GM, Ford sau unii europeni, vezi Renault...
    6 6
  • @Mike
    Daca n-ai fi tendentios, ai sti si ai mentiona ca majoritatea marilor producatori au inceput sa cocheteze cu hibridizarea/electrificarea cam in acelasi timp adica anii 2010. Nu mai zic de Toyota cu hibridizarea pe piata inceputa de prin 97. Kia-H nu-s niste mari deschizatori de drumuri in materie.
    Golful electric e aparut prin 2012-2013 dupa o perioada de teste reale de vreo 1-2 ani.
    GM a scos Voltul (in mare un plug-in cu range extender) prin 2007-8, masini care si la 15 ani de la productie se tin in continuare foarte bine ca mecanica si baterie. Si nu mai mentionez primul EV scos de GM prin 97 adica cu 10 ani inaintea Tesla.

    Sunt buni H-K la procesele de productie si la masini uzuale dar mari inovatori si deschizatori de drumuri nu sunt (inca).
    Daca ar fi in stare sa faca un Ceed electric cu 300 km autonomie reala care sa coste 20k euro ar fi cei mai inovatori. Altfel, sunt doar buni si eficienti in a face chestii pe care le fac si altii.
    5 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru