Hyundai vrea să vândă anual 560.000 de mașini electrice din 2025: constructorul va lansa cel puțin 12 modele electrice în 5 ani

de Paul Cosma
Miercuri, 16.12.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai își dorește să ajungă la vânzări anuale de 560.000 de mașini electrice începând din 2025. Constructorul plănuiește să lanseze cel puțin 12 modele 100% electrice în următorii 5 ani.

Pe termen mediu și lung, Hyundai are ca obiectiv să devină liderul mondial al pieței de mașini electrice, cu o cotă de 8-10% din acest segment până în 2040. Asiaticii și-au actualizat strategia și anunță un plan ambițios pentru îndeplinirea tuturor obiectivelor.

Hyundai vrea să vândă anual 560.000 de mașini electrice începând din 2025. În următorii 5 ani, compania va lansa cel puțin 12 modele 100% electrice pe platforma dedicată E-GMP, conform informațiilor oficiale.

În plus, constructorul coreean anunță că va face eforturi în direcția dezvoltării infrastructurii de încărcare a vehiculelor cu zero emisii prin parteneriatul cu rețeaua europeană Ionity.

Un punct important în strategia Hyundai este și dezvoltarea tehnologiei Fuel Cell pentru mașinile alimentate cu hidrogen, care vor fi grupate sub noul brand “HTWO”.

Via Hyundai

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru