Iese Passat CC, intră Arteon: Volkswagen Arteon este numele noului coupe cu patru uși din gama mărcii germane

de Mircea Meşter
Luni, 28.11.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a anunțat astăzi numele urmașului pe cale directă a lui Passat CC. Numele său este Arteon și încearcă să se prezinte ca un model "așezat peste Passat" în gama constructorului german.

Volkswagen le-a pregătit fanilor săi o surpriză majoră de final de an. Deși lansările și anunțurile oficiale păreau că s-au terminat după ce marca germană a prezentat acum două săptămâni noul VW Golf facelift, Volkswagen termină anul pe o pantă ascendentă, anunțând oficial un nou model în gama proprie. Numele său: Volkswagen Arteon.

Prezentat ca un "fastback cu patru uși care va fi poziționat în gamă deasupra lui Passat", noul Arteon preia practic ștafeta de la vechiul Passat CC (sau CC, cum era numele său oficial pe cea mai recentă generație) și apare în fața noastră ca "un model complet nou". 

Deși Volkswagen nu ne pune la dispoziție decât o schiță a profilului noului model (plus un clip-teaser de prezentare), Arteon promite o nouă abordare în designul exterior pentru marca germană. "Barele orizontale ale grilei frontale se extind în blocurile optice față cu efect tridimensional", anunță Volkswagen în foarte scurtul comunicat de presă care însoțește singura imagine disponibilă.

Este foarte posibil ca noua soluție estetică să reprezinte startul unui nou limbaj de design care urmează să fie aplicat pe lungimea întregii game a mărcii germane. "În timp ce geamurile laterale fără rame reflectă elementele stiistice tipice ale unui grand tourer, hayon-ul cu deschidere largă oferă acces optim la portbagajul de mari dimensiuni", spun oficialii germani.

Pentru că Arteon este un nume nou pentru gama Volkswagen, germanii ne explică și logica care stă la baza acestuia. Aflăm, astfel, că denumirea este o combinație între termenul "Art" ("Artă" în limba engleză) și terminația -eon, despre care nemții susțin că identifică mașina ca pe una cu pretenții premium. 

Prima întâlnire oficială cu noul Volkswagen Arteon va avea loc în martie 2017 în cadrul Salonului Auto de la Geneva, iar apariția modelului în showroom-uri este programată pentru vara anului viitor.

Comentarii (7)

  • masina de cocalari acre nu au bani de un coupe adevarat
    15 35
  • @barto
    mai coca decat unu care scrie acre in loc de care sau tot atat de coca? :))))))))))))
    18 14
  • Audi.
    17 1
  • Faptul ca are hayon e un mare avantaj fata de generatia trecuta. Sper totusi ca usile spate nu includ acel geam ”triunghi” de la extremitatea spate care, la generatia trecuta, strica tot efectul unei usi fara rama atunci cand geamul este complet coborat.
    E o masina deosebita pentru cei care nu-si permit un A5 Sportback si, in acelasi timp, o masina care pastraza un nivel de calitate si imagine. Ma refer la situatiile dezamagitoare in care vrei un iPhone dar iti iei o clona chinezeasca de care esti total nemultumit.
    10 5
  • Daca tot se termina in "eon", mi-e sa nu aiba soarta lui Phaeton... ;-)
    Serios acu', dintr-un crochiu sumar nu se pot trage concluzii, iar "grila 3D" nu stiu cit o conta in evaluarea finala, pe care doar testele efective o pot cuantifica.

    Repet, am condus sau testat destule VW-uri (pina-n 2011 cam pe toate de fapt), am si avut un Audi A4 Avant (prima serie) impecabil ca fiabilitate, dar modelele recente VW nu m-au entuziasmat excesiv. Fiecare cu gusturile lui pina la urma...
    21 4
  • carcotasu
    De la schita la concept la masina de serie este o cale foarte lunga dar judecand dupa cum arata ultimul Passat CC cred ca o sa fie hit uitandu-ne la directia designului. Sper totusi sa nu exagereze cu liniile orizontale ca la Tiguan(cred ca pachetul R-Line) ca e jale .. parca cineva s-a plictisit si a tot trasat linii pe schita/concept/masina de serie
    2 1
  • catalinv
    "Prima întâlnire oficială cu noul Volkswagen Arteon va avea loc în martie 2017 în cadrul Salonului Auto de la Geneva, iar apariția modelului în showroom-uri este programată pentru vara anului viitor"
    -o sa vedem masina in showroom-uri in 2018 sau vara lui 2017?-mi se pare destul de neclara exprimarea, multumesc!
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru