Imagini noi cu viitorul Hyundai Ioniq 5 N, testat pe Nurburgring

de Tiberiu Safta
Vineri, 23.06.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai a publicat o serie de imagini oficiale noi cu viitorul Ioniq 5 N. Noul hot-hatch electric a fost testat pe circuitul de la Nurburgring și se află în ultima fază de dezvoltare.

În mai puțin de o lună vom asista la debutul noului Hyundai Ioniq 5 N, cu ocazia Festivalului de Viteză de la Goodwood din Marea Britanie. Până atunci, constructorul sud-coreean ne dezvăluie, cel mai probabil, ultimele imagini oficiale cu noul model de performanță înainte de lansarea oficială.

Astfel, noul hot-hatch s-a bucurat de o ședință foto pe circuitul Nurburgring din Germania. Acolo, noul Ioniq 5 N a fost testat pe o distanță totală de 10.000 de kilometri, fiind ultimul test major înainte de prezentarea oficială.

La fel ca versiunea obișnuită, noul Ioniq 5 N va fi bazat pe platforma E-GMP. Modelul de performanță primește un propulsor mai puternic, de circa 600 de cai putere, precum și un sistem audio care imită sunetul unui motor pe benzină.

De asemenea, noul Ioniq 5 N primește și sisteme speciale pentru reglarea temperaturii bateriei și pentru rata de utilizare, fiind disponibile 4 moduri diferite: Drag și Track pentru reglarea temperaturii și Sprint și Endurance pentru rata de utilizare.

O altă dotare este și sistemul N e-shift, care simulează cutia de viteze automată cu 8 trepte văzută la modelele Hyundai N cu motoare convenționale.

Noul Hyundai Ioniq 5 N va fi dezvăluit oficial în 13 iulie.

via Hyundai

Comentarii (5)

  • Octavian
    Da și un preț de 60k euro , nu ? Sper să aibă un design mai agresiv .
    1 1
  • Fără a face mișto…. dar asta lipsește pe piața? O masina electrică de 600 CP de la Hyundai… De ce mi-aș lua așa ceva…. sa fac câteva liniuțe si apoi fuga la încărcat, uaaau!!!
    Dacă viitorul este electric (o fi, dar in viitor), de ce trebuie kitsch-ul cu simulare sunet motor, schimbător șamd.?
    Ne place nu ne place dar specia umană se plictisești rapid… iar Electricele-s plictisitoare indiferent de câți cai au.
    Nu ar fi o problema dacă ar costa 15.000 autonomie de peste 400 km (reala) si încarcă in 10 minute, dar pentru zona sport, pasiune etc. sunt cum am spus, plictisitoare.
    Momentan se bate pasul pe loc si la dezvoltarea bateriilor si mai grav la infrastructura de încărcare.
    Pana acuma Ionique 5 si 6 nu si ajuns încă la 10.000 vândute in 2023.
    Deci lansăm noi modele, că dacă nu vindem să facem si noi ceva nu?
    Toate “distracțiile” astea sunt momentan acoperite de vânzările de termice care și ele se scumpesc… interesant!!!
    3 2
  • Dutz "noaptea NU bate vântul"
    "de ce trebuie kitsch-ul cu simulare sunet motor, schimbător șamd"

    Pentru ca unora le e greu sa se desprindă de vechile obiceiuri. De-aia exista și cârnați vegetali, burgeri de soia etc. Ca să le fie unora mai ușor sa renunțe la carne.

    "Momentan se bate pasul pe loc si la dezvoltarea bateriilor si mai grav la infrastructura de încărcare"

    Asta poate la tine, unde nu bate vântul noaptea. La mine sunt stații de încărcare pe autostradă din 50 în 50km. În orașe nu mai zic.
    2 5
  • Oricine a condus o electrica din prezent nici nu mai gandeste la aberatiile alea " de sunet".
    Alora care le e greu sa se "adapteze" sa se duca sa isi ia dacia 1300 si sa mai lase mofturile de inculti.
    Astia sunt razboinicii de canapea, coneseorii (am scris intentionat, cu sens peiorativ) auto care nici macar carnet nu au, dar fac tam tam pe internet "dar vai, sunetul"
    3 3
  • Seriff
    @Alin eu am condus mai multe electrice si mi se par mega plictisitoare, de banii pe care ii dai pe Ioniq iti iei o termica buna cu un motor ca lumea si nici nu ai grija incarcarii, asa ca ce spui tu nu e valabil pentru toata lumea.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru