Împotriva curentului: Koenigsegg nu va face niciun SUV. "Pentru noi este complet inutil"

de Daniel Popescu
Joi, 10.03.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Producătorul de maşini sport Koenigsegg a exclus varianta de a lansa un SUV, în ciuda popularităţii acestui segment. "Pentru noi este complet inutil", spune fondatorul mărcii.

SUV este segmentul care înregistrează cea mai mare creştere de popularitate în industria auto în toate regiunile, motiv pentru care aproape toţi constructorii şi-au planificat lansarea unor astfel de modele în următorii ani.

Acest lucru este valabil inclusiv pentru producătorii de maşini sport, însă nu şi pentru Koenigsegg, care a exclus din start această variantă. În ciuda unor zvonuri repetate care au circulat în ultimii ani, Christian von Koenigsegg, fondatorul constructorului suedez, a risipit toate speranţele fanilor pentru un SUV.

"Cred că ar fi un model pe care piaţa l-ar adopta, dar eu nu sunt un fan al SUV-urilor. Pentru mine sunt complet inutile. Sunt sigur că am putea vinde un SUV, dar eu nu vreau să facem asta", a explicat el pentru publicaţia americană Top Gear.

Urmareste Automarket
Cel mai probabil, decizia se bazează şi pe faptul că un astfel de SUV nu ar putea obţine performanţe bune în off-road.
Pe de altă parte, Koenigsegg lucrează la un model cu patru uşi, despre care însă fondatorul mărcii evită să ofere informaţii concrete.

"Este un proiect la care lucrăm de ceva timp. Aş fi surprins dacă acesta va fi următorul model pe care îl vom lansa, pentru că primim un feedback  foarte bun de la maşinile noastre sport tradiţionale, dar este o maşină pe care mi-ar plăcea să o fac", a adăugat el.

De altfel, inclusiv rivalii de la Bugatti analizează posibilitatea unui supercar cu patru uşi.

Via MotorAuthority, TopGear

Comentarii (4)

  • pupa-te-as pe chelie, Boss, hai ca-mi devii din ce in mai simpatic, bai uratule!

    :))
    8 6
  • Asta ar fi fost chiar culema...un SUV hypercar...ce sa faci cu el ? Sa te rastorni ?
    9 1
  • Fomistii de la Volkswagen AG cu al lor Porsche / Lambo sa ia nota !!
    3 1
  • corect, suv-urile si suratele lor sunt niste mizerii manelistice.
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru