În sfârşit: noul Audi A5 va fi lansat în 2017, la un deceniu după prima generaţie

de Daniel Popescu
Luni, 08.02.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
A doua generaţie a lui Audi A5, care va rivaliza cu BMW Seria 4, va fi lansată pe piaţa anul viitor, la exact un deceniu de la prima generaţie.

Audi A5 este cel mai vechi model din gama constructorului german: lansat iniţial în 2007, modelul a primit un facelift cinci ani mai târziu.

Iată însă că aşteptarea fanilor va lua sfârşit, întrucât cea de-a doua generaţie a lui A5 va fi prezentată publicului în premieră la Salonul Auto de la Los Angeles din noiembrie, înainte de a fi pusă la vânzare în primăvara anului 2017.

Dacă la estetică nu se aşteaptă schimbări majore, principala noutate a lui A5 va fi platforma modulara MLB, similară cu cea de pe viitorul Audi Q5, care va fi lansat chiar în acest an. Noua platformă va permite inginerilor să dezvolte un A5 cu ampatament mai mare şi, implicit, cu mai mult spaţiu interior pentru şofer şi pasageri.

Din punct de vedere tehnic, viitorul A5 va primi numeroase elemente comune de la "fratele" mai mic A4, inclusiv suspensia cu cinci braţe şi motoarele diesel de 1.6 şi 2 litri în versiunile de bază. De asemenea, va exista şi o versiune hibrid. Nu în ultimul rând, modelul de bază va fi acompaniat şi de versiunile A5 Cabriolet şi A5 Sportback.

Până la lansarea lui A5, Audi pregăteşte pentru 2016, pe lângă Q5, şi noul SUV Q2.

Via La Revue Automobile

Comentarii (3)

  • asa au facut si cu prima generatie Q7.........au tinut-o 10 ani in productie.......si acum cu modelul A5 la fel.......
    Mi se pare o prostie sa te joci cu rabdarea clientilor....dar in fine probabil stiu ei ce fac....
    11 5
  • Din cate am vazut, cei de la Audi sunt foarte conservatori. E drept ca si in ziua de azi A5 arata bine si nu a imbatranit. Cel mai probabil viitoarea generatie o sa fie tot un facelift asa cum ne-a obisnuit cei de la Audi. Mari modificari la ea nu vor face, Nici nu au ce...dar o sa se numeasca noul A5 si probabil va fi mai scump ! A....si mai mare !
    16 1
  • someone
    nu stiu ce sa zic, dar lui A5 . model sportiv din nastere, nu cred deloc ca i s-ar potrivi motorul de 1.6 tdi. nici chiar cel de 2.0 in varianta de baza.
    dar hei, e o parere personala la urma urmei
    8 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru