Încă 800.000 de unităţi pe listă: Volkswagen a primit acordul pentru a începe recall-ul la Passat, CC şi Eos

de Daniel Popescu
Luni, 06.06.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a primit acordul autorităţilor germane pentru a începe recall-ul european pentru 800.000 de unităţi Passat, CC şi Eos.

Volkswagen a rechemat în service până în prezent doar 800.000 de unităţi dintre cele 8.5 milioane de maşini afectate de scandalul Dieselgate în Europa.

Iată însă că producătorul a primit în cele din urmă acordul Autorităţii de Transport din Germania (KBA) de a rechema în service modelele Volkswagen Passat, CC şi Eos dotate cu motor diesel de 2.0 litri din familia EA 189. În total este vorba despre încă 800.000 de unităţi, iar programul de rechemare în service va fi anunţat în curând de Volkswagen.

Germanii începuseră iniţial recall-urile pentru Passat în luna februarie, însă programul a fost oprit de KBA din cauza temerilor că rezolvarea emisiilor ar fi condus la creşterea consumului de carburant. Volkswagen afirmă că noul update nu va avea niciun impact în această privinţă şi nici în ceea ce priveşte performanţa sau nivelul de zgomot al maşinilor.

Volkswagen anticipează că alte modele cu acelaşi motor vor primi acordul pentru update în viitorul foarte apropiat, însă în acelaşi timp a amânat deja update-urile software pentru modelele cu motoare de 1.2 litri, programate iniţial să înceapă cel târziu în luna iunie.

Via Automotive News

Comentarii (1)

  • Bravo @sergiulius, punct ochit, punct lovit. Apropos ; la republica moldova e mai bine?
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru