Încă un pas înainte: Marea Britanie permite testele cu maşini autonome pe autostradă din 2017: "Este cea mai mare schimbare în transporturi"

de Daniel Popescu
Luni, 14.03.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Marea Britanie a modificat legislaţia pentru a permite testarea maşinilor pe autostradă începând din 2017, ca urmare a faptului că noua tehnologie "poate reprezenta cea mai mare schimbare în transporturi de la inventarea motoarelor termice".

Marea Britanie s-a alăturat Germaniei şi a modificat legislaţia pentru ca producătorii auto să aibă posibilitatea de a testa maşini autonome pe autostrăzile sale.

Legea va intra în vigoare începând din 2017 şi, cel mai probabil, va fi pusă în aplicare prin închiderea anumitor benzi de circulaţie, cu menţinerea celorlalte deschise pentru traficul obişnuit.

Primul pas va fi utilizarea maşinilor autonome pe drumuri publice începând din acest an. Prin această mişcare, Marea Britanie speră să aibă de câştigat de pe urma unei industrii care va valora circa 900 de miliarde de lire sterline (circa 1.16 trilioane de euro) până în 2025.

Urmareste Automarket
"Într-un moment incert al economiei globale, Marea Britanie trebuie să ia decizii curajoase pentru a se asigura că va conduce lumea când vine vorba despre noi tehnologii şi infrastructură.
Maşinile autonome ar putea reprezenta cea mai fundamentală schimbare în transport de la inventarea motorului cu combustie internă"
, spune George Osborne, ministrul de finanţe al Marii Britanii.

Pasul următor va fi ca Marea Britanie să permită accesul maşinilor autonome pe orice drum public. Până în prezent, testele cu maşini autonome au avut loc în Statele Unite şi Germania, însă cele pe autostrada sunt abia la început. În prima parte a anului, şi Germania a anunţat că va permite astfel de evaluări pe autostrăzile sale.

Via Automotive News

Comentarii (3)

  • la noi pe cand.............se vor face autostrazi?

    tara lucrului (manual) bine facut :)
    1 0
  • Un pas inainte pentru ei, un pas inapoi pentru noi.
    Noi prin 2100 prin Romania pe cine vom mai injura ca nu se da din calea noastra cand ii dam flash-uri ? Cu cine ne mai luam la intrecere ?
    Sau pentru Romania masinile autonome vor avea asemenea optiuni ?
    2 0
  • Alex Rs
    Astea autonome sunt electrice ? sau goanga asta de la google de fapt ca altele nu stiu
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru