Încă un pas spre maşinile autonome: modelele Tesla vor putea ieşi singure de pe autostrăzi şi de pe nodurile rutiere

de Daniel Popescu
Vineri, 02.09.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla pregăteşte lansarea unei noi versiuni pentru Autopilot, cu ajutorul căreia modelele americane vor putea ieşi singure de pe autostrăzi.

Tesla Motors pregăteşte lansarea celei de-a 8-a versiuni a aplicaţiei software Autopilot, iar primele informaţii neoficiale indică noutăţi majore pentru Model S şi Model X.

Principalele noutăţi sunt că modelele Tesla vor fi capabile să iasă singure de pe nodurile rutiere, să schimbe autostrăzile în cazul celor care se intersectează la un moment dat şi să parcurgă o distanţă mai mare în mod autonom.

Practic, şoferul va trebui doar să semnalizeze că vrea să iasă de pe autostradă, iar Autopilot va prelua comanda în funcţie de traficul înregistrat pe traseu în acel moment. În plus, în momentul ieşirii de pe autostradă, modelele Tesla vor descărca automat hărţi mai bune ale zonei respective pentru o orientare mai precisă.

Urmareste Automarket
Alte noutăţi de importanţă mai mică se referă la afişarea comenzii şoferului pe display sau la posibilitatea de a evita drumurile cu taxă.
În viitorul nu foarte îndepărtat, Tesla va introduce mai mulţi senzori pe maşini, şi anume trei camere frontale şi mai multe radare.

Producătorul american trebuie însă să aibă grijă la modul în care va funcţiona noul update, după numeroasele critici şi accidente care au avut loc la lansarea versiunii precedente. Noutăţile ar fi trebuit confirmate de Tesla vineri, însă CEO-ul Elon Musk a anunţat că va amâna comunicatul cel puţin până la sfârşitul săptămânii.

Decizia vine ca urmare a problemelor înregistrate de Space X, o altă companie deţinută de american. O rachetă pregătită pentru o lansare în spaţiu în următoarele zile a explodat la sol în timpul unor manevre de rutină, iar Musk este acum preocupat să rezolve aceste probleme.

Via Motor1

Comentarii (1)

  • Bravo! La noi nu vor avea pe unde sa intre, ca de iesit de pe autostrazi nici nu incape in discutie!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru