Încă un pas spre revoluţie: Ford începe anul viitor testele cu maşini autonome

de Daniel Popescu
Miercuri, 16.12.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a primit acordul autorităţilor americane să testeze maşini autonome. Primul model pe listă este Ford Fusion Hybrid, care va fi evaluat în cursul anului viitor.

Numărul constructorilor auto care se implică în dezvoltarea maşinilor automome creşte pe zi ce trece. Ultimul pe listă a devenit Ford, care a anunţat în această săptămână că a fost acceptat în programul de teste pentru maşini autonome al statului american California.

În urma acestui acord, constructorul american va testa mai multe exemplare Ford Fusion Hybrid în California începând de anul viitor.

Programul celor de la Ford este unul ambiţios, întrucât implică o echipă formată din 100 de cercetători care lucrează la un centru de dezvoltare amplasat în Palo Alto, unul dintre oraşele din celebrul Silicon Valley. "Echipa noastră de la Palo Alto a crescut semnificativ în acest an prin utilizarea cercetărilor şi inovaţiei pentru a explora şi dezvolta soluţii mobile de viitor", explică Mark Fields, directorul executiv al Ford.

Urmareste Automarket
Ford a devenit astfel a 11-a companie înscrisă în programul de teste pentru maşini autonome.
Constructorii auto deja înrolaţi în program sunt Volkswagen, Mercedes, Tesla, Nissan, BMW şi Honda, în timp ce celelalte companii incluse sunt Google, Delphi Automotive, Bosch şi Cruise Automation. Ford anticipează că maşinile autonome vor rula pe drumuri publice începând din 2020.

Via Shanghai Daily

Comentarii (8)

  • ba, nu mai exista examen psihiatric la obtinerea permisului auto? ca pe net nebunii umbla dezbracati, vad

    fuga asta dupa masini autonome imi aduce aminte de concursurile si cursele cu masini de tipul asta ale echipelor private. Zeci de tipi si tipe cu minti geniale inscrisi intr-o cursa a solutiilor inteligente si originale...

    romanu' cu capu' cat pumnu' si cu idei "conspirationiste"....de la caruta direct in masina ca maimuta din copac ajunsa'in frac...

    pam-pam
    9 4
  • :(

    pai se poate sterge...merci
    4 3
  • @Alex! Ai zis-o bine, insa revino peste 50 de ani cu acest comentariu vis a vis de tara in care traim!
    Cum suntem in urma cu aproximativ 50 de ani vis a vis de infrastructura, consider ca inovatia se adreseaza celor care "o au", asa ca noi suntem taiati de pe lista! Nu de alta dar nu as avea incredere in sistem la depasirea unei carute, cireada de vaci, pieton matrafoxat de alcool, utilaj agricol fara lumini de semnalizare etc ( lista poate continua lejer)
    Ford ar trebui sa se gandeasca la un sistem in asa mod incat sa nu-ti permita sa pornesti masina daca "duhnesti a alcool"! Ar fi de nota 10 pentru Romania!
    5 0
  • @vianu - catre tine se adreseaza comment-ul meu! Nu dati cu pietre!
    6 0
  • @Vianu Nici macar nu esti in stare sa exprimi o idee coerenta. Nu aduci nici un fel de argument valid. Dai din gura aiurea. Masinile autonome is pentru pufarini ca Vianu!
    3 8
  • VozWagist
    Mda, pana nu demult trebuia sa ma feresc de cocalarii din trafic, din 2020 de "cutiile autonome".
    5 1
  • Automarket, sunt curios cand veti pune in functiune aspiratorul pentru agramati ?
    4 2
  • @Ion

    observatiile mele erau generale, adica noi ca romani suntem incapabili sa vedem copacii din cauza padurii - n-am gresit. Ne lipseste perpectiva, gandim ingradit si limitat...Vezi "cocoselul" american de mai sus.

    In spatele " masinii autonome" sunt, asa cum am mai zis, tehnologii ce isi pot gasi aplicabilitate in cu totul alte domenii. Nu e vorba doar de "masina autonoma" si implicatiile sale economice si sociale ci de know-how-ul necesar dezvoltarii ei, de efortul unor indivizii care isi storc creierii sa faca ceva pe lumea asta. Poate ca asta e cel mai important.

    Restul gargarei de tip conspiratie mondiala, "ne interzic", "nu ne lasa", "ne inrobesc" --- idei simpliste (vechi de cand lumea) ale unor oameni simpli.
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru