Încă un pseudo-facelift pentru Mazda2: grilă frontală restilizată și două culori exterioare noi

de Alexandru Monenciu
Joi, 09.02.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mazda2 a primit o serie de îmbunătățiri, atât la exterior cât și la interior. De asemenea, gama de echipări a fost redenumită.

Constructorul nipon de automobile anunță o serie de îmbunătățiri pentru cel mai mic model pe care îl comercializează în Europa. Este vorba despre Mazda2.

Înainte de toate, Mazda2 are o gamă de echipări redenumită: Centre-Line, Homura, Exclusive Line și Homura Aka. Totodată, paleta de culori exterioare include două nuanțe noi denumite Gri Aero și Albastru Air Stream.

Din punct de vedere al designului exterior, noua Mazda2 propune o grilă frontală restilizată, spoiler față revizuit și jante noi cu diametrul de 15 sau 16 inch. Nivelurile de echipare Centre-Line și Exclusive-Line includ un ornament galben integrat în spoilerul față și unul în bara spate.

Pasagerii vor regăsi la interior materiale noi, culorile habitaclului se modifică în funcție de nivelul de echipare selectat, sistemul de navigație este standard, iar conectivitatea Apple CarPlay este acum wireless. Serviciul Android Auto este oferit, în continuare, prin fir.

Dacă nivelul de echipare Homura are o tapițerie neagră, din material textil, Homura Aka include scaune îmbrăcate parțial în piele, cusături roșii și volan, încălzit, îmbrăcat în piele.

Motorul de 1.5 litri a fost păstrat.

Unitatea este disponibilă în versiuni de 75, 90 și 115 CP. Ultimele două integrează un sistem mild-hybrid la 48V, iar versiunea de 90 CP poate fi comandată și alături de o transmisie automată.

Varianta îmbunătățită a modelului nipon va fi disponibilă începând cu primăvara acestui an.

via Mazda

Comentarii (8)

  • frumusica masina, realmente fiabila (din experienta altora) si placuta si confortabila la condus (din experienta mea).

    pacat doar ca e stramta rau la interior si ca are un consum relativ mare cu cutia automata clasica, cu convertizor.

    eu am obtinut cu o astfel de versiune la mers linistit si cu clima pornita 8,7 litri per suta de km, pe un traseu de mers fluent de circa 200 km in regim combinat 70% autostrada si 30% drum secundar si oras foarte aerisit (german)
    7 4
  • Banditos
    8,7% consum "relativ" mare???

    ...mi se pare enorm
    7 1
  • Nici o pierdere . O mizerie neincapatoare care nu avea nici un rost si nici vanzari .
    4 4
  • Le mai rămâne de făcut o ediție limitată de lux
    2 1
  • @Banditos... am zis sa fiu finut.

    si pe mine m-a surprins consumul exagerat, mai ales ca, conditiile de drum si de temperatura acolo au fost ideale. cred ca la noi ar consuma 11-12, la ce hal de trafic gatuit si sacadat avem, atat in orase dar si extraurban.

    si asta doar din cauza romanasilor cu impresii de schumacheri, care in orice moment simt nevoia sa dovedeasca ceva, dar asta e deja alt subiect.

    cert e ca masina asta, dotata cu automata, consuma mult prea mult pentru epoca asta si asta cred ca ii anuleaza restul avantajelor si o face de evitat.
    6 0
  • Am mai zis, Mazda e prea mică şi nu poate mai mult. Atât poate, un facelift.

    Norocul lor că şi-au tras în trecut designer european care le-a făcut maşinile frumoase !
    Dar doar cu frumoase, e prea puţin.
    3 4
  • Banditos
    @eu

    eh, asa mai vii de acasa :))

    si totusi, motorul ala nu putea sa fi avut o problema? In Germania traficul, in general, e lejer si respectarea limitelor de viteza dar si stilul de condus al celorlati te invita sa conduci relaxat, ceea ce inseamna consum mediu foarte bun.
    2 1
  • @Bandidos

    asa este. as adauga, ca scuza in favoarea masinii ca era absolut nou-nouta. avea doar 9 km la bord cand am inchiriat-o pentru 2 zile de la europcar de pe aeroportul din dortmund.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru