Încă un recall la Mercedes-Benz: peste 323.000 de SUV-uri, rechemate din cauza acumulării de apă lângă pompa de combustibil

de Tiberiu Safta
Vineri, 06.01.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz este forțat din nou să inițieze o campanie de rechemare amplă. De data aceasta sunt afectate peste 323.000 de SUV-uri Clasa M și Clasa GLE, produse între 2011 și 2019. Problema constă în acumularea de apă lângă pompa de combustibil, iar aceasta poate duce la oprirea subită a motorului în mers.

Au trecut mai puțin de două zile de când constructorul german a inițiat o campanie de rechemare amplă pentru mai multe modele vechi produse între 2001 și 2011. În acel caz era vorba despre o problemă cu prinderea trapelor, care puteau să se slăbească în timp și să ducă chiar la desprinderea lor în mers.

Acum, Mercedes-Benz se vede nevoit să activeze un nou recall, chiar mai amplu decât cel precedent. De data aceasta, sunt luate în vizor 323.963 de SUV-uri ale mărcii germane, fiind vorba despre o acumulare de apă în apropierea pompei de combustibil.

Problema afectează vechiul model Clasa M, care din 2015 poartă numele Clasa GLE. Astfel, exemplarele produse între 1 iulie 2011 și 25 noiembrie 2019 vor trebui să se prezinte la service pentru reparații. Inclusiv modelul GLE Coupe este vizat în noul recall.

Problema a fost semnalată de clienți încă din 2018. Potrivit organismului de siguranță rutieră din Statele Unite, NHTSA, apa acumulată în zona unde este amplasată roata de rezervă ar putea ajunge în zona rezervorului și chiar la pompa de combustibil.

Investigațiile constructorului german arată că, în cel mai rău caz, pompa de combustibil s-ar putea defecta, un lucru care ar duce la oprirea subită a motorului în mers.

Pentru clienții afectați, reparația constă în înlocuirea pompei dacă este cazul. De asemenea, Mercedes-Benz va monta și un dop de scurgere în zona unde este amplasată roata de rezervă pentru a preveni o viitoare problemă.

via NHTSA

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru