Mercedes-Benz recheamă peste 123.000 de mașini. Probleme cu trapele, care se pot desprinde în mers

de Tiberiu Safta
Miercuri, 04.01.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz a fost nevoit să inițieze o campanie de rechemare pentru circa 123.000 de mașini după ce a fost descoperită o problemă la mai multe vehicule echipate cu trapă. Problema afectează mai multe modele construite între 2001 și 2011, de la Clasa C până la Clasa CLS.

Constructorul german a inițiat o campanie de rechemare care vizează 123.696 de mașini echipate cu trapă. Potrivit organismului de siguranță rutieră NHTSA din Statele Unite, această problemă afectează mai multe modele ale mărcii germane construite între 2001 și 2011. Modelele afectate de această problemă sunt Clasa C, Clase E, Clasa CLK și Clasa CLS construite în perioada amintită.

Potrivit comunicatului oficial al celor de la NHTSA, Mercedes-Benz a descoperit că trapele la modelele afectate sunt montate necorespunzător. Rezultatele investigației arată că furnizorul de trape a schimbat de mai multe ori procesul de fabricare al acestora, inclusiv timpul de uscare al adezivilor cu care sunt fixate trapele.

Această problemă a fost semnalată încă din 2017. În decembrie 2019, Mercedes-Benz a inițiat un prim recall pentru a încerca să rezolve acest defect. Însă, problema a persistat chiar și după acest recall, iar asta a dus la o nouă campanie de rechemare în martie 2021.

În perioada următoare, constructorul german a încercat să descopere cauza problemei alături de furnizorul de trape.

Rezultatele din aprilie 2022 au relevat că problema persista chiar și atunci când un component trecea printr-un proces complet de uscare. Câteva luni mai târziu, în septembrie, furnizorul a descoperit că mai mulți factori din timpul procesului de fabricație au afectat nu doar timpul de uscare ci și calitatea anumitor componente.

Această problemă afectează doar modelele vândute pe piața din Statele Unite. Până acum, nu a fost raportată o asemenea defecțiune la exemplarele vândute în Europa sau în alte piețe din lume. Clienții modelelor afectate vor primi o notificare din partea Mercedes-Benz începând din 21 februarie. Bineînțeles, înlocuirea trapelor va fi gratuită.

via Motor1

Comentarii (1)

  • notrap
    Trapa la masina este o bataie de cap inutila : trebuie curatata periodic pentru a nu se infunda canalele de scurgere, plus ca in timp pot aparea probleme de etanseitate.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru