Încărcare fără fir: Mercedes Clasa S va fi primul plug-in hybrid cu încărcare wireless

de Daniel Popescu
Marti, 21.06.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Faceliftul pregătit pentru Mercedes Clasa S va include şi o versiune plug-in hybrid S550e cu sistem de încărcare wireless, anunţă presa internaţională.

Mercedes pregăteşte lansarea unui facelift pentru Clasa S, care ar urma să fie dezvăluit undeva în a doua jumătate a anului viitor, iar noutăţile se extind inclusiv la versiunea plug-in hybrid 550e.

Potrivit unor informaţii dezvăluite de publicaţia Green Car Reports, aceasta ar urma să primească ca opţiune o bobină inductivă care va permite încărcarea wireless a bateriei. Sistemul ar urma să genereze până la 3.6 kW de electricitate, element care ar asigura o autonomie suplimentară atunci când nu există nicio staţie de încărcare prin apropiere.

Urmareste Automarket
Informaţia vine la scurt timp după apariţia unor alte informaţii care anunţă şi o creştere a capacităţii bateriei pentru Mercedes S550e.
Pachetul ar urma astfel să fie extins de la 8.7 kWh la 13.5 kWh, ceea ce ar putea însemna că modelul va fi capabil să parcurgă aproximativ 48 de kilometri în regim electric.

Creşterea capacitaţii bateriei nu va avea niciun impact asupra masei totale a modelului, iar motorul electric ar putea fi de asemenea îmbunătăţit pentru o uşoară creştere de performanţe.

Via Leftlane News

Comentarii (2)

  • Visul lui Nicola Tesla.
    7 1
  • rotila
    informatia are carente si e relativa
    o bobina inductiva ?? toate bobinele sunt inductive .
    bobina produce energie electrica numai daca este strabatuta de un flux magnetic variabil. energia electrica produsa este proportionala dar mai mica decat energia fluxului magnetic.daca nu exista statie de incarcare prin apropiere de unde provine fluxul magnetic? de la furtuna solara ?
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru