Industria auto din Germania cere repornirea cât mai rapidă a vânzărilor: “Companiile riscă falimentul din cauza stocurilor mari”

de Paul Cosma
Vineri, 10.04.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Asociația Industriei Auto din Germania (VDA) a cerut Cancelarului Angela Merkel să permită reluarea cât mai rapidă a vânzărilor. VDA susține că stocurile mari de mașini și piese care nu pot fi vândute pot conduce la falimentul unor companii din industrie.

Industria auto din Germania caută soluții pentru repornirea unităților de producție. Guvernul și principalii jucători din industrie spun că furnizorii de componente sunt cei mai afectați de criză și că o prelungire a situației curente le-ar amenința supraviețuirea.

Asociația VDA și IG Metall, cel mai mare sindicat auto din Germania, au cerut Cancelarului Angela Merkel să asigure repornirea cât mai rapidă a producției și vânzărilor.

“Stocurile auto ale companiilor au ajuns la capacitate maximă. Dacă aceste stocuri nu sunt vândute, multe companii din industrie riscă falimentul,” au transmis VDA și IG Metall.

Asociația Constructorilor Europeni de Automobile a estimat că închiderea fabricilor din cauza crizei COVID-19 a dus, până acum, la o pierdere de producție de circa 1.5 milioane de mașini.

Via Bloomberg

Comentarii (3)

  • inexorabil
    “Logică” emolară (automat “contaminând” şi masele de slugi ale slugilor lui Antihrist) : “Cel mai important lucru, pe timp de pandemie, este să ne protejăm sănătatea, chiar dacă, în acest scop prioritar, se impune să nu mai mişcăm nimic, să nu mai producem nimic, să nu mai mâncăm nimic, să nu mai gândim nimic, să nu mai vorbim despre nimic altceva, oricât ar fi nevoie de aceste măsuri extreme”.
    3 5
  • Florin
    Nu se intelege nimic din ce ai scris inainte de citat. Emolar nu exista in dictionar. Si apoi, nu ne-ai spus citatul de unde este. Si oricum cine l-a scris prima oara bate câmpii , nu am auzit de o impunere de a nu mai misca nimic. Nimeni nu a spus vre-o data sa nu mai mancam nimic.
    2 0
  • vw ro are pe stoc trei passaturi 1.6 tdi intre 34 ke si 44ke. la asa preturi cine sa cumpere. mai cu seama ca acest motor nu se mai face.
    normal sa creasca stocurile.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru