Infiniti l-a angajat pe designerul lui Cadillac Converj

de Sebastian Toma
Vineri, 16.08.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Infiniti l-a numit pe Simon Cox directorul studioului său de design din Londra. Cox are peste trei decenii de experiență în domeniu, iar ultima sa creație titrată este Cadillac Converj.

Infiniti are un nou șef al studioului de design din Londra. Este vorba despre Simon Cox, un designer cu peste 30 de ani de experiență. Noua achiziție a celor de la Infiniti este descrisă de aceștia ca fiind o "mutare cheie", care promite să schimbe evoluția limbajului de design a constructorului premium din Japonia. Simon Cox este încântat de noul său post, spunând că reprezintă ”o mare oportunitate de a dezvolta marca Infiniti și produsele sale dintr-o perspectivă europeană”.

Simon Cox a lucrat în trecut la Peugeot, Ford, Lotus, Isuzu și General Motors. Printre creațiile sale se numără conceptul Isuzu Vehicross, conceptele Cadillac Cien și Converj și versiunea de serie a lui CTS, lansată în 2008. Cox a fost instruit la Royal College of Art din Londra și a fost șeful de design al studioului General Motors de design avansat din Regatul Unit. Grație conceptului Converj, Cox a creat întregul limbaj de design al mărcii Cadillac pentru următorii ani, numit "Art&Science".

Urmareste Automarket
Mutarea lui Cox la marca Infiniti este văzută ca o schimbare pozitivă pentru marca Infiniti, acesta fiind creditat cu schimbarea identității mărcii Cadillac. La vremea apariției, conceptul Converj și modelele care l-au urmat au fost apreciate pentru agresivitatea și încrederea pe care le prezentau, fără ca acestea să aibă elemente stilistice comune cu modelele Mercedes-Benz sau BMW.

Via Autocar

Comentarii (2)

  • Yeee, iar acum o sa schimbe iar limbajul de Design, Superrrr!
    2 2
  • AllPremium
    Infiniti va produce palpitatii concurentei europene cu siguranta.

    De urmarit !
    9 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru