Infografic: Cinci trucuri ca să eviţi ridicarea maşinii tale

de Automarket
Joi, 14.03.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
RCA Ieftin şi Automarket te învaţă cum să ieşi cât mai ieftin dintr-o situaţie neplăcută - ridicarea maşinii tale.

Prietenii noştri de la RCAieftin.ro ne-au împărtăşit câteva ponturi pentru a evita ridicarea maşinii. În timp ce această pare fără scăpare la nivel teoretic, atât legea, cât şi realitatea ne-au arătat că există mai multe portiţe pentru a nu pleca pe jos acasă.

Să presupunem că ai lăsat maşina într-un loc în care n-ar fi trebuit să staţionezi, dar nu au încurcat circulaţia făcând acest lucru, fiind, probabil, unul dintre mulţi care şi-au parcat maşina în şir, paralel cu bordura. Ai lipsit câteva minute şi te-ai trezit că echipajul de la firma de ridicări începe să proceseze maşina ta, dar nu au ridicat-o încă. Ce de de făcut?

1. URCĂ-TE LA VOLAN
Fugi la maşină, urcă la volan şi spune-le că vrei să pleci şi solicită să-ţi dea voie să treci. Să nu cobori sub nicio formă. Dacă nu au început ridicarea efectivă, ai şanse mari să scapi doar cu o amendă. Însă, ţine-te tare, negocierile cu poliţiştii şi cu reprezentanţii firmei de ridicări, cei din urmă pierzând posibilitatea de a câştiga câteva sute de lei de pe urma ta, vor dura multe zeci de minute, aşa că păstrează-ţi calmul, adresează-te civilizat şi rămâi în maşină.

AICI POŢI GĂSI CELELALTE PONTURI PENTRU A EVITA RIDICAREA MASINII TALE.

Comentarii (9)

  • Scoate pistolul, trage foc de avertisment si scapi...:))))
    E din aceiasi categoie sfatul.

    PS
    Bocheaza circulatia,nu te lasa, ca doar de aia esti si tu om...
    15 5
  • Adrian
    Exista si posibilitatea sa parchezi un pic mai incolo regulamentar, sa-ti folosesti picioarele, ca de asta le avem cu totii (in speranta ca nu ai ca toti ghinionistii, ouale in talpa) si sa mergi pe jos, WOW, chiar se poate si nu-ti mai trebuie ghid de supravietuire in jungla Bucuresteana, cu toate ca jignesc jungla cand o mentionez langa numele de Bucuresti :)
    27 3
  • auto_fan
    Trucul 1: NU PARCA ILEGAL! End of story.
    27 0
  • @Adrian, @ auto_fan

    Voi aveti permis ?

    Stiti ca majoritatea masinilor parcate la bloc, asa cum traieste romanul nu in suburbii, sunt parcate ilegal si teoretic pot fi ridicate oricand. Cand o sa sustineti examenul auto si o sa deschideti cartea de legislatie rutiera citit cu atentie prevederile aferente parcarii/stationarii auto.
    Iar daca va inchipuiti ca hingherii de masini traiesc din ridicare masinor parcate in mijlocul intersectiilor, sau pe trecerea de pietoni, la capetele trotuarelor etc atunci inseamna ca.......[sa folosesc un limbaj civilizat] inseamna ca e mai bine sa va documentati
    5 9
  • Vasilica
    Trebuie sa apara redusii mintal, "respectati legea".
    1 12
  • @AM:
    Sunt foarte dezamagit de voi. Acest articol publicitar este O MIZERIE, UN GUNOI. Citirea lui mi-a produs o scarba teribila. Nu faceti decat sa dati apa la moara tuturor ghertoilor sa fie in continuare nesimtiti, sa nu respecte legile, autoritatile, pietonii si ii incurajati sa faca scandal chiar daca sunt in culpa. Practic voi subminati actiunile autoritatilor si apoi va mirati de ce sunt ineficiente institutii precum Politia si de ce nu au putere sa aplice legea.

    Faptul ca ati publicat MIZERIA asta ma indreptateste sa cred ca nu vi se pare nimic anormal la o astfel de atitudine. Credeti ca tot asa merg treburile prin Vest? MI-E SILA DE ATITUDINEA ASTA TIPICA DE rROMANIA !!!!!!!!!!!
    17 3
  • @mntsn

    O mizerie adevarata o sa vezi cand n-o sa-ti mai gasesti masina in PARCARE , parcata corespunzator, FARA SA OBSTRUCTIONEZE PE NIMENI cum este cazul meu, si vei fi nevoit sa achiti 1000 ron pt a-ti putea ridica masina. Nu ne permitem toti sa dam banii pe avocat pt a ni se face dreptate.

    Tine cont de un singur lucru - cei care fac legea sunt si cei care detin direct sau indirect firme de ridicare auto, amenajari parcari etc.

    Din comentariu tau se vede ca esti foarte revoltat dar nu cred ca acest articol era destinat celor care: parcheaza pe linia de tramvai / parcheaza pe trecerea de pieteni / blocheaza accesul altor masini sau pietoni si alti nemimtiti de genul asta.
    6 2
  • Trucurile din articol sunt doar trucuri. Nu cunosc operatorii din Bucuresti dar nu incercati aceste stratageme cu cei din vestul Europei, cu exceptia celui cu urcatul la volan. Celelalte nu reprezinta obstacole pentru profesionisti. Care pot ridica masina cu paharul cu apa pe bord. I-am vazut la lucru prin Paris, Londra si pe aiurea: extrem de civilizati, dotati cu scule si tot ce tine de ele si, mai ales, foarte rapisi si eficienti.
    3 0
  • prudentul
    Cum sa "nu cobori sub nici un motiv" din masina? Chiar daca politistul ti-o cere??
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru