Informații despre succesorul lui Citroen C5: noul model va adopta elemente de design specifice SUV-urilor

de Daniel Popescu
Vineri, 16.02.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Citroen susține că succesorul lui C5 nu va fi unul tradițional, întrucât va beneficia de "mentalitate de Cactus" și va adopta o serie de trăsături de design specifice SUV-urilor.

Citroen a confirmat la începutul acestui an că pregătește lansarea unui sedan de mari dimensiuni care să înlocuiască în gamă C5 și C6, iar prezentarea oficială este programată pentru anul 2020. Oficialii mărcii franceze încep deja să creioneze designul și afirmă că noul model nu va fi unul tradițional, cu atât mai mult cu cât acest segment este deja unul în scădere abruptă de popularitate.

În schimb, modelul va adopta o "mentalitate de Cactus". Nu este foarte clar ce reprezintă această exprimare, însă nu este exclus ca oficialii să se refere la introducerea celebrei perne de aer "Airbumps", care a fost deja restilizată cu ocazia lansării noului C4 Cactus în toamna anului trecut. Practic, în acest fel Citroen vrea să facă o distincție clară între noul model și modelele din gama DS, caracterizate de un design mai puțin tradițional, dar adresate clienților premium.

În plus, modelul va avea "linii de design specifice SUV-urilor", o decizie ușor de înțeles prin prisma popularității în creștere de care se bucură SUV-urile pe Bătrânul Continent. Nu este exclus ca printre dotările tehnice să se regăsească și suspensia Progressive Hydraulic Cushions (PHC), care a fost de asemenea introdusă pe C4 Cactus.

Noul model va avea o serie de elemente de design preluate de la conceptul C-xperience (foto) prezentat la Salonul Auto de la Paris din 2016.

Via Motor1

Comentarii (4)

  • Adrian C
    O sa coste cat un seria 3 poate si mai mult. Cine naiba ar mai cumpara Citroen la pret de BMW ? Sa fim seriosi o sa fie un esec.. Citroen a facut masini de exceptie in trecut....DS, SM, C6 chiar si C5 in special verisunea break care arata mai bine ca un seria 3 din perioada aia mai ales ultimul C5 III. C8 la fel cel mai fiabil MPV al Europei. Acum astea noi sunt niste cazane scumpe sincer. Nu mai am incredere in Citroen. E bine ca se mai gasesc totusi SH din ani buni C6 si C5-uri si stare buna din cate stiu C5 s-a fabricat pana in 2017 cand l-au scos din productie. Si chiar merita atentie modelele de mai sus mentionate. Sunt o alternativa buna la nemtoaice cine vrea sa aiba masini confortabila de clasa medie si mare nu neaparat rapide. Suspensiile de pe C5 si C6 bat la fund in confort si clase superioare.
    9 8
  • la citroen toate au inceput sa semene cu niste suvuri, doar ca nu au un singur suv adevarat in portofoliu
    4 2
  • Draga AM, aveti un stil ciudat uneori de a alatura un titlu la o poza care nu are nici-o legatura cu acesta. Ce treaba are conceptul din imagine cu un SUV ? Puteati sa puneti ca titlu ultima propozitie din stire care chiar are legatura cu foto respectiv. Mai exista C5 ? Si care naiba e C6 ? Iar scot frantujii astia vreo ciudatenie ..! Eu nu inteleg din ce "traiesc" astia, ca nici cu C2/C3/C4 n-au dat vreo lovitura . Cactus are un anume succes, dar totusi..
    2 2
  • @mm Au C5 Aircross lansat deja pe piata chineza. Vine in Europa anul asta.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru