Informații despre viitoarea versiune de serie a lui Audi e-tron GT: modelul electric debutează în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 11.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Versiunea de serie a conceptului Audi e-tron GT va fi expusă în premieră în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles din luna noiembrie. Conform surselor, modelul va oferi o autonomie de până la 400 de kilometri.

Până la finalul anului 2025, Audi își dorește să aibă în gamă 12 modele electrice, iar varianta de serie a conceptului e-tron GT (foto) figurează pe lista oficialilor germani.

Conform reprezentanților Audi, varianta de serie va fi prezentată oficial în luna noiembrie în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles.

Între timp, fotografii au reușit să surpindă o serie de prototipuri de teste în timpul unor sesiuni organizate în zona de nord a Europei. Surse apropiate companiei spun că designul exterior al conceptului va fi preluat aproape în totalitate de versiunea de serie. 

Aceleași voci spun că noul model electric va miza pe o baterie cu o capacitate de 96 kWh capabilă să asigure o autonomie de până la 400 de kilometri (conform standardului WLTP). Bateria va putea fi încărcată la prize cu o putere de până la 350 kW, iar timpul necesar pentru ca acumulatorii să ajungă la 80% din capacitatea totală va fi de aproximativ 20 de minute.

Conceptul expus la finalul anului 2018 era echipat cu două motoare electrice (câte unul pe fiecare punte) care dezvoltau 590 de cai putere, iar surse apropiate companiei spun că această configurație ar urma să fie păstrată și pentru versiunea de serie.

Viitorul model electric al nemților va fi asamblat la uzina Bollinger Hofe, fabrica unde în prezent este produs Audi R8.

Via | Autocar

Comentarii (1)

  • Lexmark
    Oh no, not againt eTron!!!
    Serios acum baieti, voi verificati ce scrieti sau iara e reclama si ati omis sa mentionati lucrul acesta?...
    A cata varianta de eTron mai e si asta ca de cel putin 5 sni tot vorbiti despre acest mirobolant Audi pe care insa nimeni nu l-a vazut vreodata si care de fapt...nu exista?
    Sau cumva e iarasi vreun model gandit pt vreun joc video gen Mario?...
    4 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru