Informații despre viitorul Ford Focus ST: Hot Hatch-ul debutează în prima parte a anului viitor cu un motor pe benzină de 2.3 litri

de Cornel Șocariciu
Marti, 13.11.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Viitoarea generație Ford Focus ST va fi prezentată în prima parte a anului viitor. Conform surselor apropiate companiei, Hot Hatch-ul americanilor va miza pe o versiune ceva mai "cuminte" a propulsorului de 2.3 litri EcoBoost.

În luna aprilie, Ford a prezentat noua generație Focus (foto). Modelul de clasă compactă dezvoltat de producătorul american a primit o platformă nouă, motorizări revizuite și un pachet consistent de sisteme de siguranță și asistare.

În acest moment, cea mai puternică versiune a noului Focus produce 182 de cai putere. Dar în scurt timp, producătorul de peste Ocean va lansa versiunea Focus ST. Conform unor surse apropiate companiei, noua generație Focus ST va fi prezentată în prima parte a anului viitor, iar sub capotă ar urma să "ascundă" o versiune ceva mai "cuminte" a motorului pe benzină de 2.3 litri EcoBoost folosit în prezent pe Focus RS (350 CP).

De asemenea, surse apropiate companiei au adăugat în trecut că producătorul american pregătește și o transmisie automată cu opt trepte pentru noul Focus ST. Puriștii nu au motive de îngrijorare, întrucât cutia manuală cu șase trepte nu dispare din ofertă.

Viitoarea generație Focus ST va miza pe o punte spate independentă (nu toate versiunile actuale primesc această componentă), suspensii mai ferme și un sistem de direcție revizuit.

Vechiul Focus ST era disponibil și cu un propulsor diesel de 2.0 litri și 185 CP, iar aceleași voci afirmă că Ford nu o să renunțe la o astfel de motorizare.

Via | Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru