Informații neoficiale despre viitoarea generație Kia Sportage: versiune plug-in hybrid și debut programat pentru aprilie 2021

de Cornel Șocariciu
Luni, 28.09.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noua generație Kia Sportage va fi prezentată oficial în aprilie 2021, conform unor surse apropiate companiei. SUV-ul va adopta un stil nou de design și va putea fi comandat și cu un sistem plug-in hybrid de propulsie.

Actualul Kia Sportage a primit deja un facelift în 2018 (foto), iar producătorul asiatic pregătește un schimb de generații. Conform primelor informații neoficiale publicate de un website din Coreea de Sud, noua generația Sportage va fi prezentată oficial în aprilie 2021.

Conform surselor apropiate companiei, în perioada următoare ar urma să asistăm la prezentarea conceptului care va sta la baza noului SUV. Numele intern al viitorului Sportage este NQ5, iar constructorul asiatric pregătește și o variantă cu ampatament mărit care va fi disponibilă doar pe anumite piețe.

În ceea ce privește partea estetică, vocile menționează că viitorul Sportage va primi o serie de modificări consistente și va adopta un stil nou de design.

Gama de motorizări ar urma să fie preluată de la noul Hyundai Tucson. În acest caz, fanii lui Sportage vor avea la dispoziție atât motoare pe benzină, cât și unități diesel echipate cu sisteme mild-hybrid la 48V.

În plus, producătorul sud coreean va introduce în gamă și un plug-in hybrid.

În cazul lui Tucson, sistemul PHEV de propulsie are la bază un motor pe benzină de 1.6 litri, iar puterea totală este de 265 de cai.

Via | TheKoreanCarBlog | Motor1

Comentarii (1)

  • Cosmin
    Daca as vrea sa imi cumpar in kia sportage, sa mai astept noua versiune?
    Eu as vrea una pe motorina si hibrid.
    Credeti ca merita SA ASTEPT INCA UN AN APROAPE?
    Multumesc!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru