Informații neoficiale despre viitorul BMW X8 M: sistem plug-in hybrid de propulsie cu circa 750 de cai putere

de Cornel Șocariciu
Luni, 19.10.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a demarat proiectul pentru dezvoltarea SUV-ului X8. Conform unor rapoarte recente, modelul va avea versiune de performanță M care va miza pe un sistem plug-in hybrid de propulsie cu circa 750 de cai putere.

În urmă cu câteva luni au apărut o serie de informații referitoare la un nou SUV BMW. Acesta va purta numele X8 și va deveni noul vârf de gamă din portofoliul constructorului bavarez.

Conform unor surse apropiate companiei, viitorul X8 va folosi platforma actualului X7 (foto), iar proiectul ar urma să fie coordonat și dezvoltat exclusiv de oamenii din cadrul diviziei de performanță M.

Cele mai recente rapoarte spun că modelul va prelua motorizările din oferta actualului X7 și va fi disponibil atât în variantă cu șapte locuri, cât și într-o versiune cu șase locuri.

Totodată, nemții vor pregătit și o variantă de top X8 M. Aceasta ar urma să mizeze pe un sistem plug-in hybrid de propulsie format din motorul V8 de 4.4 litri și un motor electric. În total, sistemul de propulsie va livra circa 750 de cai putere. Pentru moment, nu există informații cu privire la bateria pregătită sau la autonomia în modul electric.

Viitorul BMW X8 M (cunoscut sub denumirea internă Project Rockstar) ar urma să mizeze și pe sistemul de tracțiune integrală M xDrive, tehnologie care a debutat în premieră pe actuala generație M5.

În acest moment, nu există informații despre o viitoare versiune M echipată doar cu motor cu ardere internă.

Viitorul BMW X8 ar urma să fie expus în premieră în a doua jumătate a anului viitor.

Via | Autocar

Comentarii (2)

  • Devine deja ridicol. Se mai opresc cu X-urile astea?
    1 1
  • Adrian
    Cifrele pare nu insemnau masini coupe la BMW ? Cum il fac ei pe X8 cu 7 locuri ?
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru