Informații neoficiale: Nissan a amânat cu peste 6 luni startul producției pentru noua generație Qashqai

de Daniel Popescu
Luni, 07.09.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan a decis să amâne startul producției pentru noua generație Qashqai din octombrie până cel puțin în luna aprilie a anului viitor, potrivit unor informații neoficiale din presa britanică.

Nissan dezvoltă în prezent o nouă generație pentru Qashqai, modelul care a generat o creștere semnificativă a interesului pentru SUV-uri în Europa.

Constructorul japonez a anunțat în luna martie că va investi aproape 450 de milioane de euro în pregătirea uzinei din Sundeland (Marea Britanie) pentru noua generație, însă nu a oferit până în prezent informații despre planurile pentru lansare.

Publicația britanică Financial Times susține că Nissan intenționa să înceapă producția noului Qashqai în luna octombrie a acestui an, dar că japonezii și-au revizuit între timp planurile.

Sursa citată menționează că Nissan nu va începe producția noului Qashqai mai devreme de aprilie 2021 și că decizia este influențată de scăderea vânzărilor pe fondul pandemiei de coronavirus și de incertitudinile cu privire la condițiile economice ale Brexit-ului.

O eventuală taxă de import pe mașinile exportate din Marea Britanie în Europa ar afecta semnificativ afacerile Nissan pe Bătrânul Continent.

În prezent, Nissan produce aproximativ 500.000 de mașini anual la Sunderland, iar peste 50% sunt exportate în Europa.

În replică, oficialii Nissan s-au limitat să afirme că nu au anunțat încă o dată de lansare pe piață pentru noua generație Qashqai. "Pregătirile pentru lansarea noului Qashqai la Sunderland continua. Nu am anunțat încă o dată pentru lansarea noii generații, dar suntem nerăbdători să oferim informații interesante în următoarele luni", au precizat oficialii Nissan pentru publicația britanică Autocar.

Via Autocar

Comentarii (1)

  • Avantaj Tucson cu noul model
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru